USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.65 41.00
  • PLN 10.28 10.40

У Луцькому пологовому будинку від початку війни п'ятеро малюків народилось в укритті

27 Грудня 2022 22:23
У Луцькому пологовому будинку за час повномасштабної війни з'явилися на світ 1 125 дітей, із них п’ятеро малюків народилися в укритті.

Про це Суспільному Волині розповів директор медзакладу Сергій Сябрук.

Як розповіла меддиректорка Галина Бондарук, в укритті пологового є запас технічної та питної води, генератор для освітлення, аварійні ліхтарі, а також усе необхідне для перебування пацієнтів упродовж тривалого часу.

«Розділені кімнати для вагітних, для породіль, є операційна. Медикаменти необхідні для кожного пацієнта тут є, усі знають де», – зазначила лікарка.
У сім'ї Кидибів 27 грудня народився син. Поки мама відходить після операції, тато з новонародженим спустився в укриття. Зі слів Олександра Кидиби, в приміщенні тепло, умови добрі.

«На роботі так само усі мають іти в укриття ховатися, так само й тут: всі спустилися, оперативно. 4.200 кг хлопчик, спить, він наївся, добре, що не кричить», – каже лучанин
Для пацієнтів, які потребують медичної допомоги, лікування триває і під час тривоги. Заступниця директора з неонатології Олена Курак говорить: в укритті пристосували для цього все необхідне.

«Є дихальний апарат, інкубатори для тепла дітей, концентратори кисню при потребі, так, складніше, але процес не зупиняється», – додала медикиня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus