USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому районі попрощались із загиблим захисником Андрієм Тарендою

22 Березня 2023 20:46
Сьогодні у селі Лище Луцького району в останню путь провели 30-річного військового Андрія Таренду.

Віддати останню шану воїну на похорон прийшли його рідні, побратими, представники місцевої влади та небайдужі громадяни, повідомили у Підгайцівській громаді.

«Чекали... Сподівалися... Не вірили до останнього... Та, на жаль, дива не сталося. Сумна звістка сколихнула всіх жителів сіл Лище та Воротнів – загинув наш Герой, син колеги: Андрій Таренда. Молодий, сміливий хлопець, якому обірвала життя страшна війна. Він не злякався і одним із перших став на захист України, сказавши родині: «А хто, як не я?!.» Андрій вважав це своїм обов’язком. А наш обов’ язок – пам’ятати щирого, доброго, усміхненого хлопця, який був старанним учнем, вірним другом, добрим сусідом, старшим братом, найкращим сином своєї матері і справжнім сміливим Героєм», – повідомили на сторінці Лищенського ліцею, в якому навчався загиблий захисник.

Війна обірвала молоде життя у жовтні 2022 року.

Коридором шани зі сльозами на очах, схилившись на колінах, зустрічали люди траурний кортеж Героя, який прямував вулицями рідного села.
Дорогою повз рідну школу для захисника прозвучав останній шкільний дзвінок, а віддати шану Андрієві, схилившись на коліна, вийшли педагоги та школярі.

Відспівали захисника у храмі Різдва Іоанна Хрестителя села Лище.

Опісля жалобна процесія попрямувала до місцевого кладовища, де відбувся чин поховання.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна слава і пам’ять Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus