USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«За доньку отримав гроші, можеш мені виплатити»: на Волині сященник МП судиться з батьком загиблої на війні медички

30 Жовтня 2022 14:17
У селі Обениж на Турійщині священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк.

Про це повідомила сестра загиблої Ольга Созонюк у Фейсбуці.

Зі слів дівчини, священник звинуватив її батька, що буцімто через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.

Наразі тривають судові засідання. Наступне заплановане на 3 листопада.

Ольга Созонюк розповіла, що священник заявив, нібито її батько побив його. Проте у нього не було ні побоїв, ні синців.

«Священник сказав, що ми отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?! Вона особисто мені казала це при житті! Ким треба бути, щоб таке сказати?! Тепер він судиться з моїм батьком. Сказав: «Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого навіть Бога!» – розповіла сестра загиблої.

Читати ще: «Мами нема, не хочу Бозі». Трирічна донечка загиблої бойової медикині із Волині щодня ходить на цвинтар і чекає, коли мама «прокинеться»

Дівчина розповіла, що влітку священник вдарив по голові побратима сестри, який був після після контузії, і кричав: «Я рускій поп, вдар мене, я ж за рускій мір».

«Моя сестра загинула за Україну, а тут з членів її сім’ї «рускій поп» хоче нажитися грошима. В неї дитина сиротою лишилася. Чижук жив у селі уже 20 років і чудово знає, що мій батько після війни в Афганістані емоційний, але і далі таке робить, і називає себе священником. Як люди далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа, коли в Україні війна?», – ділиться Ольга.

За інформацією ВСН, наразі Ковельський міськрайонний суд розглядає дві кримінальні справи, де потерпілим є згаданий Святослав Чижук.

Василя Созонюка обвинувачують у завданні йому легких тілесних пошкоджень, а в іншій справі Валерія Зубчука - у побоях та мордуванні.

28-річна бойова медичка 14 ОБМр Оленою Созонюк загинула на війні 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району.

У військової залишилася трирічна донечка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
дідо Показати IP 30 Жовтня 2022 14:32
МП треба заборонити ,це колаборантська секта...
Уася до дідо Показати IP 30 Жовтня 2022 16:33
Ну спробуй, є на ютюбі відео з нюхи настоятеля Лаври - глянь хто вітати приїхав, з якими подарунками, саам - був дуже здивованим, коли таких людей побачив....
Людина Показати IP 30 Жовтня 2022 15:09
Де ТРО, атовці, воїни, які просто в такий час навалять тягла тому попу московському, нема в тому районі таких, чи нам тре з нуля їхати щоб в тилу на місце поставити попа того....правоохоронні органи бачу обіс.....сь як завжди.
Марія Показати IP 30 Жовтня 2022 15:11
На передову цю тварюку в рясі. Хай там нагодують його орківськими грошима. Позорище таке треба гнати з села,з України.
Уася Показати IP 30 Жовтня 2022 16:30
не можуть наваляти тому блазню в рясі?
До марії Показати IP 30 Жовтня 2022 17:33
Тебе дурку на передову, чуть що на передову , одна звивина більш нічого неможе придумати, навіщо він на передовій?
санітар Показати IP 30 Жовтня 2022 18:00
Чому такий розгул ворожої московської церкви? Чому вороги з кадилом поруч, а люди мовчать? Де правоохоронні органи? Хто має вгамувати і і відправити у вязницю цих вгодованих, смердючих кабанів?! Щось не те з Україною і нашою владою...
До санітара Показати IP 30 Жовтня 2022 19:33
В нас давно все не те , починаючи з майдана закінчуючи про....м Херсоном
Дід Показати IP 30 Жовтня 2022 21:03
Це що жарт? Як таке може відбуватися? Де поліція? Де СБУ?
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2022 10:36
Знову хтось нам насрав у штани, цей поп приїхав з мордора? Ні ця гнида живе серед нас і до неї ходять молитися зомбаки !!! Допоки Українці будуть продовжувати бути толерантні до внутрішніх ворогів не відкинуть усе вороже від їхнього язика, секти ФСБ та іншого будуть гинути Українці! Невже так важко це усвідомлювати!!!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus