USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому садочку, який закрили на карантин, – 81% щеплених працівників

4 Жовтня 2021 21:27
У луцькому садочку, який закрили на карантин, станом на 4 жовтня – 81% щеплених працівників. На момент виявлення першого хворого рівень вакцинації був значно нижчий.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директорка луцького ЗДО № 19 Світлана Валько.

Нагадаємо, з 5 по 13 жовтня заклад закривається на карантин у зв’язку з захворюванням працівників.

«Станом на сьогодні є невеликий контингент осіб, які мають підтверджений COVID-19 серед колективу з 74 людей. Все, що можемо робити, ми робимо, але це некерований процес. Ви ж розумієте, це інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Наприклад, двоє з хворих мати і донька, які тут працюють, і невідомо, чи вони підхопили інфекцію на роботі чи вдома», – зазначила директорка.

Щодо кількості щеплених в колективі, то ситуація протягом останніх тижнів змінювалася щодня і зараз тут вакциновано понад 80% працівників.

«Ситуація щодо щеплень на контролі в медсестри і особисто у мене, подаємо щодня інформацію до 10 години. Що могли – ми зробили, наші працівники робили щеплення, але за дозволом сімейного лікаря. Станом на сьогодні 81% персоналу має право ходити на роботу», – додає очільниця закладу.

Водночас, оскільки заклад закривається на майже два тижні, постає питання нарахування заробітної плати працівникам.

«Ми сьогодні цілий день з’ясовували в бухгалтерії питання нарахувань. Вихователі, які є педагогами, вестимуть методичну роботу з дітьми. Технічний персонал – отримуватиме 2/3 від заробітної плати. Хто доглядає за тим, хто хворий на COVID-19, то вони мають 50%, згідно з чинним законодавством», – резюмує Світлана Валько.

Як пише Суспільне, впродовж двох тижнів у навчальному закладі захворіли шість працівників і одна дитина.

Зі слів заступниці директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Надії Костирки, перший випадок захворювання зареєстрували 21 вересня.

Усім працівникам закладу дошкільної освіти №19 на час карантину збережуть заробітну плату, — каже директор департаменту освіти Луцької міськради Віталій Бондар. З його слів, нині у закладах дошкільної освіти Луцької тергромади в середньому вакциновані понад 70% працівників. У Луцьких школах від коронавірусу вакциновані майже 90% персоналу.

У звичному режимі зараз працюють всі загальноосвітні навчальні заклади, окрім 39-ї Шепельської гімназії. 20 класів у громаді – на карантині.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2021 21:41
можливо, замість вакцини вкололи вітамінку?
Анонім до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2021 22:01
Сало, цибуля, часник, самогонка, урина, пиявки ... а не ці ваші вакцини!!!
Анонім до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2021 08:54
урина - цей твій коментар
Лучан Показати IP 4 Жовтня 2021 22:00
В мене брат весною вакцинувався двома вакцинами , а зараз на самоізоляції з підтвердженим діагнозом..
Але до Лучан Показати IP 4 Жовтня 2021 22:47
Вдома на самоізоляції, а не в госпіталі під кисневою маскою і крапельницями чи на ШВЛі. Не гнівіть Бога, соплі можна пережити і без ниття.
)) до Але Показати IP 5 Жовтня 2021 00:00
Зомбо.))
Анонім до Але Показати IP 5 Жовтня 2021 00:13
Вдома, а не в реанімації на швл
Ололо Показати IP 4 Жовтня 2021 22:01
До дупи те щеплення. Воно й не дивно, що багато людей не хоче вакцинуватися.
То Показати IP 4 Жовтня 2021 22:45
Захворіли з тих 81% що були вакциновані чи з 19% що не були вакциновані?В тому садочку працює максимум 50 працівників, ви не можете нормально сказати скільки людей захворіло і чи були вони вакциновані чи ні? А не переводити тих кілька працівників на відсотки, ніби йдеться про підприємство-гігант
1 Показати IP 4 Жовтня 2021 23:07
Вакцинувались тиждень тому, про яку вакцинацію можна говорити і її ефективність.
мммм Показати IP 5 Жовтня 2021 01:03
Вакциновані і є розповсюджувачами інфекції. В серпні так масово на вакцинували, то і не було стільки хворих . Вакцина від COVID-19 , а на дворі скоро буде 2022 рік . Вірус вже має нову версію -COVID-22 . З якогось дива заливають людям дороговартісну вакцину , влаштовують розіграші призів , а копійчані маски чомусь на дарують.
маша Показати IP 5 Жовтня 2021 01:27
Віруси мутують. З"являються нові версії (дельта, Х, лямбди і т.п.). Людей треба досліджувати , хто перехворів , то для чого йому садити імунітет синтетичними недослідженими вакцинами. Робити тести на антитіла , краще навчитися лікувати.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2021 08:57
По-перше з моменту вакцинації другою дозою має пройти близько 3х тижнів, для вироблення антитіл. По-друге вакцина не гарантує що ви не захворієте, але значно збільшує шанси на те, що у випадку зараження хвороба пройде в легкій формі.
мммм Показати IP 5 Жовтня 2021 10:07
Пройде одинаково. В селі в сестри всі вакциновні діти захворіли на кір з високою температурою , а найменша не була вакцинована , то взагалі не захворіла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus