USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У луцькому ЦНАПі відновили оформлення паспортів, попереднього запису немає

21 Квітня 2022 17:11
У ЦНАПі міста Луцька відновили прийом документів на оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта. Спеціалісти кажуть, що нині дуже багато людей звертаються за цією послугою.

Як повідомила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальниця адміністративного відділу департаменту ЦНАП міста Луцька Алла Агрипініна, наразі прийом документів на оформлення паспортів відновлений у ЦНАПах і структурних підрозділах міграційної служби. З її слів, нині ця послуга користується особливою популярністю.

«Людей за цією послугою наразі звертається дуже багато, і, на жаль, всіх охочих за день ми не можемо обслужити. У нас є лімітована кількість талонів, скільки ми можемо прийняти людей. Запис наперед зараз не працює і працювати не буде, оскільки спланувати свій робочий час неможливо. Так само треба враховувати, що якщо є сигнал тривоги – зупиняється прийом, відповідно увесь прийом порушується і треба думати, коли людей, яких не прийняли вчасно, приймати: чи того дня пізніше, чи наступного. Тому, на жаль, спланувати неможливо», – зазначила вона.

Загалом щодня, за умови відсутності повітряної тривоги, у луцькому ЦНАПі приймають близько 100 людей, які хочуть оформити паспорт. Крім того, приймають також і тих осіб, кому потрібні консультації, наприклад, у зв’язку з втратою документа.

Загалом з початку відновлення роботи вже прийнято документи від майже 300 осіб на оформлення ID-картки та майже 800 на оформлення закордонного паспорта. Майже 80% заявників обирають оформлення термінових паспортів.

«Зараз терміни виготовлення паспортів порушені, тому люди, яким необхідно, роблять термінові паспорти. Законодавством визначено, що термінові паспорти виготовляються 7 робочих днів, а паспорт громадянина України – за 10 робочих днів. Але є постанова КМУ про зупинення термінів розгляду і був довгий період, коли паспорти не виготовлялися, тому терміни порушені», – додає Алла Агрипініна.

Читати ще: Український закордонний паспорт піднявся у рейтингу за «мобільністю» у світі

Ціни наразі на закордонний паспорт не змінилися: виготовлення термінового паспорта коштує 1085 гривень, а нетермінового – 733 гривні. Так само в ЦНАПі виготовляють закордонні паспорти дітям.

«Приймаємо документи на паспорти з народження. Зараз діє опція продовження терміну дії закордонного паспорта або вклеювання фото дітей в закордонний паспорт одного з батьків. Але цю функцію (вклеювання фото – ВН) виконує виключно міграційна служба, в ЦНАПі цього не роблять», – наголосила фахівчиня.

До слова, є випадки, коли до ЦНАПу звертаються громадяни і щодо втрачених документів. Алла Агрипініна зауважує: кожна ситуація індивідуальна, адже всі випадки нестандартні.

«Іноді ми мусимо залучати міграційну службу, бо в них є більший доступ і більша можливість перевірити дані. Переважно цими питаннями займається міграційна служба», – пояснила вона.

Читати ще: Волиняни можуть виїхати за кордон за внутрішніми документами, – прикордонники

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 21 Квітня 2022 17:29
Зробили за 16 днів закордонний терміновий, навіть не очікувала, дякую персоналу.
Alex Показати IP 21 Квітня 2022 21:04
Опція продовження терміну дії закордонного паспорта: у ЦНАПІ не продовжують. Тільки Міграційна служба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus