USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У луцькому університеті відкрили сучасну швейну лабораторію

9 Жовтня 2018 15:04
Сучасну високотехнологічну лабораторію швейної індустрії відкрили у Луцькому національному технічному університеті. Зокрема, в ній займатимуться учні структурних підрозділів ЛНТУ, студенти кафедри дизайну, також планується співпраця з управлінням освіти області, адже на Волині є чимало закладів, які готують фахівців цієї галузі.

Відкриття відбулося 9 жовтня у Луцькому національному технічному університеті.

Так, перед початком відкриття ректор Петро Савчук розповів, що проект стосується розвитку кластеру легкої промисловості в аспекті швейної індустрії на Волині, тобто сьогодні відкривається унікальна лабораторія швейної індустрії, яка виконуватиме багатоцільову функцію, зокрема і сприяння якісній підготовці фахівців спеціальності «технології легкої промисловості», і промоція сучасних технологій швейної індустрії, і проведення різних навчальних майстер-класів, а також заходи по підвищенню кваліфікації.

«Лабораторія сприятиме зменшенню відтоку нашої молоді за кордон. Відкриттям цієї лабораторії ми переслідуємо мету розвитку економіки регіону, підсилення його іміджу», - зазначив Петро Савчук.
Своєю чергою, президент-голова правління асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт зауважила, що компанія «Softorg» відкриває вже третю подібну лабораторію в українських університетах, адже раніше подібні лабораторії з’явилися у Києві та Хмельницькому.

«Ми знаємо, якими важливими є сьогодні технічні спеціальності для легкої промисловості. Тому відкриття лабораторії сприятиме вирішенню кадрових питань», - наголосила Тетяна Ізовіт.
Потому представник компанії «Softorg»та Петро Савчук підписали угоду про співпрацю.
А далі усі присутні попрямували до лабораторії, яку урочисту відкрили, перерізавши символічну стрічку.
Зокрема, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Петро Савчук розповів, що в лабораторії встановлені найсучасніші екземпляри швейного обладнання, яке коштує сотні тисяч гривень. З його слів, окрім самих швейних машин, університет отримає провідні матеріали та додаткове оснащення, яке дозволить повноцінно користуватися цими машинками, а не використовувати лише, як дослідні моделі. Тобто повноцінно проводитиметься виробниче навчання, підвищення кваліфікації, також існує ймовірність, що в перспективі на цій базі готуватимуть навчальних майстрів, а не лише долучати учнів профтехзакладів.

Він наголосив, що зараз є домовленість з управлінням освіти області, тож університет буде координаційним центром в області по навчанню та підвищенню кваліфікації по швейних спеціальностях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 10 Жовтня 2018 10:22
будуть швачок готувати. це дійсно виш, а не університет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus