USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку археологи знайшли фрагменти кераміки скіфських часів

22 Січня 2022 22:14
У Луцьку на території колишньої історичної садиби на вулиці Ярощука, 12, яку торік знесли, волинські археологи відшукали старожитності ранньомодерного, пізньосередньовічного та давньоруського часу.

Про це розповів науковий співробітник охоронної археологічної служби України Віктор Баюк, пише Суспільне.

Як зазначив науковець, серед знахідок – фрагменти кераміки ранньозалізного часу, що ймовірно належать до скіфського періоду середини І тисячоліття до нашої ери. Віктор Баюк додав: посуд побутовий, а люди, які ним користувалися, населяли територію сучасної вулиці Ярощука за 2 400 років до будівництва історичної садиби.
Під час двох розвідкових шурфів археологи прослідкували первісну топографію ділянки та стратиграфію культурного шару. Знахідки, які виявили на місці дослідження, відреставрував археолог із Рівного Олексій Войтюк.

Як написав рівненський науковець у Facebook, фрагменти кераміки через неякісне керамічне тісто осипалися, проте профіль посудини повністю реконструйований.
Довідка

Наукову археологічну експедицію проводили в центральній частині міста на вулиці Ярощука, котра належить до Зони охорони археологічно цінного культурного шару другої категорії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 23 Січня 2022 14:09
Це ж просто сміття!
академія наук Показати IP 24 Січня 2022 14:47
Шановна Радувець Ларіса, виражаємо велику вдячність за вашу експертну оцінку з питань історії та археології України. Ви проаналізувавши ситуацію, своїм без сумніву висококваліфікованим поглядом розставили все на свої місця, дякуючи вам ми тепер знаємо правду. Дякуємо вам, що знайшли час і не залишились байдужою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus