USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку безхатьками, які розкидають сміття навколо контейнерів, займатиметься поліція

12 Лютого 2019 14:32
У Луцьку пропонують проводити профілактичні бесіди та роз’яснення з безхатьками, які розкидають сміття навколо смітників у дворах будинків.

Про це стало відомо під час оперативної наради у стінах Луцької міської ради сьогодні, 12 лютого.

Зі слів виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта, у Луцьку «люди певного способу життя», що займаються сортуванням сміття прямо в баках, розкидають його навколо смітників. Саме тому усі старання комунальників та двірників зводяться нанівець, а окремі двори мають жахливий вигляд.

«Доходить до абсурду: вранці все чисто й прибрано, а через 20 хвилин сміття вже розкидане у радіусі 2-3 метри. Місцеві мешканці телефонують комунальникам і на гарячу лінію міськради, мовляв, у дворі – брудно. Починаємо розбиратися – півгодини тому було прибрано, але тепер знову розкидано. Безхатьки займаються збором вторинної сировини і це добре, але після того наші смітники перетворюються в місця, що явно не приваблюють лучан», – наголосив посадовець.

Він зазначив, що у міській раді хотіли б, аби неприємним питанням всерйоз зайнялись представники муніципальної варти і поліції, зокрема виявляли порушників та проводили з ними профілактичні бесіди та роз’яснювальні роботи.

Натомість, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорій Недопад зазначив, що є люди особливого статусу, що смітять у дворах. Однак, є і недобросовісні голови ОСББ, які укладають договори на вивезення сміття та прибирання дворів «для галочки»:

«Переповнені смітники стоять, а вони укладають договори «для галочки», бо хочуть зекономити кошти на якісь інші роботи. Але ж від такої економії страждають мешканці прилеглих будинків. Та й тінь потім падає на наші комунальні підприємства. Думати, що хтось хитріший за інших – нечесно по відношенню до тих голів ОСББ, чиї території чисті та договори добросовісно укладені», – зазначив посадовець.

Він наголосив, що з такими недобросовісними головами ОСББ також будуть проводити профілактичні бесіди.

На фото – двір по проспекту Соборності, 26 за станом на 11 лютого 2019 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 12 Лютого 2019 14:44
смітники скоріше мають бути в компітенції мніципалів.
Дьодік Показати IP 12 Лютого 2019 15:57
Нарешті мусора займуться своїм ділом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus