USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку боротимуться з приміськими маршрутками і куплять ще чотири тролейбуси

13 Лютого 2023 10:42
У Луцькій міській раді анонсували нову боротьбу з приміськими транспортними засобами, які курсують містом. Водночас повідомили про чергове оновлення парку громадського транспорту в місті – про купівлю чотирьох нових тролейбусів.

Про це йшлося 13 лютого на нараді Луцького міського голови.

«Проблема, яка існує в нас доволі давно – приміські маршрути. Наші працівники провели аналіз. В один січневий день на зупинці біля РЦ «Промінь» у сторону вулиці Яровиця з 9-ї години до 11-ї були автобуси Луцьк–Промінь, Гірка Полонка–Ківерці, Луцьк–Світязь, Луцьк–Нововолинськ, Луцьк–Несвіч та інші. Загалом 35 приміських автобусів пройшли через цю зупинку, із них 33 здійснювали посадку та висадку пасажирів.

Ми говоримо про те, що в нас у місті ускладнено рух, тому що є багато транспорту. Як же він його буде не ускладнено, коли це тільки одна зупинка?» – розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він додав, що лише по ківерцівському напрямку з приміських маршрутів перевезення здійснюють 43 автобуси.

«Поряд із нашою системою громадського транспорту в місті працює ще одна система. Вона працює абсолютно хаотично. Ніхто не контролює ці перевезення. Ніхто ні за що не відповідає. Незрозуміло, за якими правилами і принципами ці приміські автобуси їздять. Ми великими зусиллями оновлюємо наш громадський транспорт (близько 50% автобусів наших приватних перевізників відповідають екологічному стандарту Євро-5 і є відносно новими), ми купуємо тролейбуси (29 нових тролейбусів курсують на маршрутах). На цю сесію ми виділяємо кошти на придбання ще чотирьох тролейбусів. У цей же час в місті їздять транспортні засоби, які перебувають не в найкращому стані», – наголосив мер.

Керівник відділу транспорту міськради Віктор Главічка інформував, що надіслано листи до відповідних структур, запропоновано, зокрема, внести зміни до чинних постанов, паспортів маршрутів, аби вирішити питання курсування приміських автобусів у Луцьку. Він додав, що приміським автобусам заборонено здійснювати посадку-висадку пасажирів на зупинках у центрі міста. За цим мають стежити «Укртрансбезпека», патрульна поліція та організатор цих перевезень.

Міський голова доручив керівнику відділу транспорту провести серйозну роботу в цьому напрямку. Він акцентував, що є законодавство, постанови Кабміну, тому приміські автобуси не можуть їздити містом, бо «управління транспорту ОДА погодило маршрут».

«Наприклад, якщо йдеться про автобус Нововолинськ–Луцьк, то він має доїхати до автостанції і не здійснювати перевезення по Луцьку паралельно з нашим громадським транспортом», – сказав мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Максим Показати IP 13 Лютого 2023 12:05
А яка доля тих шести латвійських автобусів які були передані як гумдопомога?
Здоровий глузд до Максим Показати IP 13 Лютого 2023 12:36
Бачив їх на стоянці на Трункінв в підприємстві "Чистий Луцьк" Стоять. Просто стоять.
Ололо до Максим Показати IP 13 Лютого 2023 13:02
Використовуються як шкільні автобуси.
Іван до Ололо Показати IP 13 Лютого 2023 14:04
ДЕ саме використовуються, в яких селах?
Здоровий глузд Показати IP 13 Лютого 2023 12:35
На мій погляд - приміські автобуси в Луцьку - це сама нагальна проблема. Якщо людям зручно виходити-заходити на міськіх зупинках - нехай собі їздять по місту. АЛЕ. Чому міськрада "забула" що в місті відсутній комунальний автобусний трансопрт ? Чому в Варшаві Берліні чи Софії я купую проїздний квиток на 3 місяці ї катаюсь всіма видами транспорту. При цьому можу робити безліч пересадок. Чому в Луцьку при потребі зробити 2-3 пересадки ціна пересування по місту стає захмарною ? Зауважу, що по ціні квитка на автобус ми вже впритул наблизились до ціни одноразового квтика в Європі.
Анонім Показати IP 13 Лютого 2023 12:36
Взагалі геть з нашої ОТГ ці всі дизельні пердячки!
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2023 13:26
До роботи міських маршруток претензій немає - іздять ідеально. То ж треба до чогось чіплятись .
107 Показати IP 13 Лютого 2023 14:12
Слухайте! Не всі мають приватний транспорт! А ось ці пердячки, як вище написали, можливо для когось і спасіння!!!!! Не видумуйте дурниць!!!! Розробіть нормальні маршрути! А не тільки вае через СОБОРНОСТІ!
Ігор Показати IP 13 Лютого 2023 16:22
Маємо надію, що куплять тролейбуси дійсно достойні нашого міста (Соляріс, Шкода, Мерседес) а не місцеві Богдани!!! Ми Європейське місто і повинні їздити хорошим транспортом, а не всяким мотлохом
Батько Показати IP 13 Лютого 2023 16:24
Знову поділ на касти, якщо я живу за містом то змушений чотири рази робити пересадку, витратити в чотири рази більше грошей, і чекати свій транспорт на окружних дорогах.
Саша Показати IP 13 Лютого 2023 16:41
Тобто з їх логіки виходить якщо я їду умовно з Ковеля і мені потрібно вийти на ковельській то я маю їхати через увесь Луцьк на автостанцію потім з автостанції пертись до там таму з сумками, пересідати на маршрутку і їхати на ковельську. Дайте премію цьому генію.
Анонім до Саша Показати IP 13 Лютого 2023 19:47
Хочете сказати, що це не зручно? Вам аби лише підтримувати всякі мутні схеми
Анонім до Анонім Показати IP 14 Лютого 2023 09:35
Карту купи! Лапоть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus