USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку чоловіків-переселенців більше не харчуватимуть безплатно в соціальних їдальнях

19 Червня 2022 13:35
Право на безплатні гарячі обіди в соціальних їдальнях Луцька мають внутрішньо переміщені особи з громад, де тривають бойові дії, або з тимчасово окупованих територій. Також, відповідно до ухвалених змін, чоловіки працездатного віку там не харчуватимуться.

Як інформує ТРК «Аверс», на черговому засіданні Луцького міськвиконкому ухвалили нові зміни, що стосуються внутрішньо переміщених осіб. Змінилися правила харчування у соціальних їдальнях. Відповідно до них, право на безплатний гарячий обід матимуть лише визначені категорії громадян. Чоловіки працездатного віку більше не харчуватимуться, пояснила очільниця департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

«Ця програма діє давно. Спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» і з міського бюджету ми оплачуємо харчування цих людей. Попереднє рішення було ухвалене, що харчуватимуться люди, які прибули з територіальних громад, де тривають бойові дії, або які перебувають під окупацією і внесені до наказу Мінінтеграції за погодженням з Міноборони. Сьогодні було внесено нові зміни. Послугу з харчування будуть надавати жінкам з дітьми до 18 років, дітям до 18 років, особам з інвалідністю і пенсіонерам. Талони на безоплатне харчування в соціальних їдальнях видаватимуть лише цим категоріям громадян. Чоловіки працездатного і призовного віку в соціальних їдальнях харчуватися наразі не будуть», – зазначила вона.
Нагадаємо, проєкт «Соціальна їдальня» вдалося реалізувати за фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Першу їдальню відкрили в гімназії №4 у центрі міста. Через велику кількість відвідувачів виникла потреба в облаштуванні ще однієї їдальні – вона запрацювала у школі №26. Згодом у зв’язку зі зростанням попиту було відкрито третю та четверту їдальні – у школах №24 та №9 відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
здивований Показати IP 19 Червня 2022 14:01
На передову а не в тилу переховуються....
небайдужа Показати IP 19 Червня 2022 14:39
Нарешті! А чого чоловіки зі Сходу тут переховуються, а наш на фронті?!
Куратор Показати IP 19 Червня 2022 14:42
Чому вони тут сидять? На ставках відрами жруть шашлик і принижують нецензурщиною місцевих.Здорові амбали,а землю свою не захищають,кажучи,що то західняки замутили війну, хай і розхльобуються.
Анонім до Куратор Показати IP 19 Червня 2022 18:15
Поліцію викликай,якщо якісь порушення,або лайка і їх оформлять.
34 Показати IP 19 Червня 2022 17:39
На військові збори на навчання їх, щоб у разі призову щось вміли. І дивно, що переселенці самі собі у наданих приміщеннях не варять, не прибирають за собою. Надавати продукти то одне, а пахати замість них для них же то інше питання, вони ж не малі дітки. Цікаво,чи є статистика скільки переселенців забрали на фронт, чи їхня роль пивко попивати та на безкоштовні обіди ходити.
Наталя Показати IP 19 Червня 2022 21:19
По барах та ресторанах пройдіться, та в паспорти загляньте хто там "відпочиває", та сил набирається! В транспорті частенько чути" приезжай сюда ,здесь все так дешево" . А нам чомусь ой як дорого, на 6,5 тис. Враховуючи ще й те що роботи немає, бо переселенцям в першу чергу, так як то нам жити не треба, і діти наші це не діти! Образливо,несправедливо!
Лучанка Показати IP 19 Червня 2022 22:31
Годувати тільки дітей і літніх людей.
Цей Показати IP 21 Червня 2022 09:48
Годувати тільки тих, хто не здатний працювати через вік, навчання або хворобу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus