USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку читатимуть «Вірші до і після»

3 Грудня 2022 09:35
У суботу, 3 грудня, в Луцьку відбудеться поетичний вечір київсько-луцьких поетів Павла Коробчука і Олександра Шуміліна «Вірші до і після».

«Ми не обіцяємо, що на цьому вечорі ви отримаєте відповіді на якісь запитання. Радше навпаки: зайдете з відповідями, а вийдете із запитаннями. Бо це буде вечір направду доброї поезії. І ми щосили постараємося зробити його світлим і теплим», – зазначають організатори.

Поетичний вечір Павла Коробчука та Олександра Шуміліна відбудеться у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки (вул. Шопена, 11) 3 грудня о 16 годині.

Вхід вільний. Кількість місць – обмежена, тому необхідно зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/w1QvvMO

Рідні міста – завжди трохи з власницькими амбіціями до своїх вихідців. Люблять їх ніжною любов’ю, але часом забагато про них знають. Це ДО.

Чужі міста, які стають своїми, – які вони? Як проростають і зростаються корінням із тими, попередніми? Що роблять із людьми та їхніми текстами? Це ПІСЛЯ.

А ще війна, яка розрубала на ДО і ПІСЛЯ все, навіть вірші, навіть ті, у яких немає слова «війна».

Олександр Шумілін – поет, журналіст. Автор збірки «Просте складне». Недавно Олександр уп’яте став лауреатом премії «Смолоскип». Першу книжку віршів видав кілька років тому як результат перемоги в конкурсі «Гранослов». Учасник численних літературних фестивалів. Народився й виріс у Луцьку, згодом перебрався до Києва. Має педагогічну й філософську освіту. Працює журналістом і редактором в «Українській правді».

Павло Коробчук – письменник, музикант, журналіст, літературний критик. Автор романів «Ключові клапани» й «Море для шульги», поетичних книг «Хвоя», «Цілодобово», «Динозавр», «Мерехтіло», «Натщенебо», «Кайфологія», книги оповідань «Священна книга гоповідань». Лауреат численних літературних премій і стипендій. Переможець двадцяти літературних слемів. Член Українського ПЕН. Народився в Луцьку, згодом переїхав у Київ. Працює у сфері журналістики, SMM, digital.

Організатор вечора – «Фронтера». Подія відбудеться в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus