USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку для людей з інвалідністю відкрили новий тренажерний зал

30 Червня 2017 16:56
Новий тренажерний зал став вдвічі більшим за попередній та наповнився новим спортінвентарем. Усім цим можуть безплатно користуватися люди з особливими потребами.

Урочисте відкриття спортзалу відбулося 30-го липня у Луцьку за адресою Привокзальна, 13а.

Зі слів виконувача обов'язків Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктора Галана-Влащука, в області є більше 270 особливих краян, які займаються спортом.

«Луцька міська рада надала нам нове приміщення, яке більше за розміром. Тут ми зробили значно якісніший тренажерний зал ніж був до цього. Так, спільними зусиллями, фактично за півроку ми зробили новий ремонт. Частину коштів отримали завдяки зайнятому другому місці на конкурсі громадських ініціатив Луцька, а це грант на 50 тисяч гривень. За ці кошти ми докупили 5 нових тренажерів. Також нам передбачив фінансування й обласний бюджет – 50 тисяч гривень, допомогли й спонсори та меценати. Загалом, ремонт обійшовся у суму понад 140 тисяч гривень. Цього ремонту ми чекали 5 років, нарешті цей день настав», - розповідає Віктор.
У новому приміщенні здійснили капітальний ремонт стін, оновили фасад, вставили енергоощадні вікна та нові двері, встановили на підлогу килимове покриття й вбудували спеціальну систему вентиляції для тренажерних залів.

Загалом, спортзал розрахований на комфортне перебування в ньому 12-ти людей. Зауважимо, що в попередньому тренажерному могли одночасно займатися лише 4 людини.

Один із перших, хто випробував нові тренажери - працівник патрульної поліції Луцька Сергій Торчинський, який увійшов до складу збірної України на всесвітніх змаганнях «Ігри Нескорених».

«Тут місця вдвічі більше. Раніше доводилося чекати поки хтось займається, мало тренажерів було, а це не раціональне використання часу. Тепер же тут комфортні умови, що дозволить підвищити якість фізпідготовки. Зараз я готуюся до чергового виїзду на тренувальний збір, ще один відбудеться у вересні й наступний етап – самі змагання. Тренування дуже важко давалося, адже я ніколи не був професійним спортсменом. Втім, доклавши багато зусиль я бачу, що вдається досягати нових результатів», - розповів Торчинський.
Під час урочистостей виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук побажав спортсменам нових досягнень.

«Приємно, що спільними зусиллями міської, обласної ради та керівника цієї установи вдалося зробити тренажерний зал, щоб ви могли займатися спортом, фізичною культурою, адже це важливо для всіх, особливо для людей з особливими потребами. Бажаю, щоб ви тут займалися та досягали нових результатів», - побажав Ігор Поліщук.
Після урочистого перерізання стрічки кращих спортсменів нагородили сертифікатами як переможців стипендіального проекту Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus