USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - ХV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

10 Грудня 2014 13:05
З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу Міністерство освіти і науки України котрий рік поспіль проводить Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

У Волинській області в листопаді 2014 року успішно відбулися І (шкільний) та ІІ (районний, міський) етапи цього престижного мовного змагання. Тепер переможці цих етапів підкорюватимуть висоти обласного рівня. Про це повідомили у відділі гуманітарних дисциплін ВІППО.

Згідно з повідомленням, у суботу, 13 грудня 2014 року на Волині проводиться ІІІ (обласний) етап, у якому візьмуть участь учні 3–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Волині. Журі на чолі з незмінним головою конкурсу Василем Степановичем Геєм, письменником, членом Національної спілки письменників України, заслуженим діячем мистецтв України, лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Андрія Головка та Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, лауреатом Міжнародної премії імені Дмитра Нитченка, визначить по три переможці з кожного класу для участі в фінальному етапі змагань, що планується у січні 2015 року.

Урочистості з нагоди проведення ІІІ (обласного) етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика розпочнуться 13 грудня 2014 року о 10.30 годині у комунальному закладі «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради» за адресою: м. Луцьк, вул. Потапова, 30.

Конкурс проводиться за сприяння управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Міжнародний конкурс знавців української мови заснував український меценат Петро Яцик (на фото). За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 мільйонів людей з-понад 20 країн світу.



Довідка. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
. Показати IP 10 Грудня 2014 13:23
"на Волині проводиться ІІІ (обласний) етап, у якому візьмуть участь учні 3–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Волині." І чому він міжнародний? Де "міжнарод"?
Greta до . Показати IP 10 Грудня 2014 14:03
Міжнаро́дний ко́нкурс знавці́в украї́нської мо́ви і́мені Петра́ Я́цика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.
Оксана Показати IP 19 Грудня 2014 14:18
Коли будуть відомі результати конкурсу?
тамара Показати IP 21 Грудня 2014 14:17
Всі ці конкурси - просто обман!!!! Не приймайте в них участь і не травмуйте дітей!
Тіна Кароль до тамара Показати IP 21 Листопада 2017 16:34
А що ваша дитина не зайняла призового місця?Чи може останнє?
Оля до Тіна Кароль Показати IP 13 Грудня 2017 22:08
Яке ви маєте право так говорити до незнайомої вам людини Культура та вихованість не ваші риси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus