USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні збільшать президентські стипендії переможцям конкурсів Яцика та Шевченка

1 Вересня 2021 18:18
Стипендії президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка будуть збільшені.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Телеграмі.

Шкарлет зауважив, що із 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої та фахової передвищої освіти зростуть. Відповідне рішення у середу, 1 вересня, ухвалене на засіданні Кабінету міністрів України.

«Востаннє збільшення розмірів академічних стипендій мало місце у 2017 році. Я дякую колегам за підтримку ініціативи МОН та розуміння того, наскільки важливо підтримувати талановиту українську молодь», – заявив міністр.

За його словами, академічні стипендії здобувачів вищої та фахової передвищої освіти зростуть у понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 раза.

«Це важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися і досягати науково-освітніх вершин», – зауважив Шкарлет.

Він додав, розміри стипендій президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено.

Як ми писали, 1 вересня під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що Кабінет Міністрів збільшить стипендії для учнів профосвіти, студентів фахової передвищої та вищої освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 1 Вересня 2021 21:01
ХТО ТАКИЙ ЯЦИК?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus