USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть облаштувати більше 10 станцій моніторингу за якістю повітря

2 Вересня 2020 12:34
Великі підприємства Луцька можуть зобов’язати встановити за свій рахунок датчики моніторингу за якістю повітря.

Про це йшлося 2 вересня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директорка відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак розповіла, що поки місто Луцьк не має коштів на облаштування системи моніторингу за якістю повітря, адже один датчик, потрібен для забезпечення однієї станції моніторингу, вартує від 280 тисяч до 1 мільйона гривень.

Насамперед вона акцентувала, що у всьому світі якість повітря досліджують на основі вимірювання, а не розрахунковим методом, як в Україні. Також інформувала, що, згідно з постановою Кабміну, системи моніторингу якості повітря повинні будуть облаштувати всі міста країни.

Як нагадала Оксана Лисак, у результаті минулорічних громадських слухань за кошти громадськості були закуплені екотруби для вимірювання стану повітря, які встановили у дев’яти локаціях міста. Окрім того, було створено онлайн-платформу, де можна побачити дані в реальному часі.

Однак проблема полягає в тому, що ці екотруби неліцензовані, а термін їх дії становить лише 6-9 місяців, тому зараз постало питання заміни цих труб на сучасні прилади.

Загалом на території Луцька потрібно облаштувати 10-12 станцій для моніторингу якості повітря, 2-3 з них будуть міськими, решту мають встановити на межі санітарно-захисних зон за свій рахунок великі підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дядя Показати IP 2 Вересня 2020 14:06
Моніторинг повітря? Шо за цирк, не маєте куди гроші діти? Все місто смердить,робіть щось з очісними спорудами в Липлянах.
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 14:12
А чого раніше не зробили? Скільки років цей сморід у Луцьку? Чи перед виборами обіцянки-цяцянки?
40-й квартал Показати IP 2 Вересня 2020 14:34
В нас постійно смердить по ночам, то каналізацією, то їдкий димом... І це не люди палять!!! Цілий спальний квартал не може дихати практично кожну другу ніч!!! Думаю цю ситуацію ніхто не в силі виправити :( Створюються ревізійні групи, (дякую вам небайдужі!!!), але ваша нічна праця і розголос нічогісінького не дають. Нажаль це болото з місцевих ділків і «чесних, впливових» можновладців вже дааавно домовились, тому ніякі додаткові витрати на новомодні штукенції вонь викорінити не зможуть.
Кідалов Показати IP 2 Вересня 2020 15:32
Так так))) Вираз "гроші на вітер" набуває нового значення)))))
Експерт Показати IP 2 Вересня 2020 16:42
А чого всі скаржаться? Скаржитись потрібно було, коли смерділо, а раз ніхто не скаржиться сморід всім подобається, так сказати своє болото стережуть :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus