USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Білий осад на авто: Держпродспоживслужба перевірила якість повітря біля підприємств Луцька, порушень не знайшли

14 Грудня 2021 21:51
Луцька міська рада звернулася до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з проханням провести лабораторні дослідження якості повітря у зв’язку зі скаргами містян, що мешкають у районах ЛПЗ та Вересневе, на білі домішки в повітрі. Осад, який у результаті залишається на поверхні автомобілів, не можна вивести власноруч чи відмити на автомийках.

Тому міськрада скерувала лист Держпродспоживслужбі з проханням перевірити якість повітря в межах санітарно-захисних зон ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Вілія-продукт», викиди яких могли би провокувати появу білого пилу в мікрорайонах ЛПЗ та Вересневе, адже ці підприємства розташовані неподалік.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, жителі мікрорайонів Вересневе та ЛПЗ скаржаться на білий пил невідомого походження. Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль, який проживає на Вересневому, він особисто стикнувся з цією проблемою: часточки білого масляного пилу невідомого походження осіли на його автомобіль, а позбутися розводів не вдалося навіть на автомийці.

Читати ще: Не можна відмити авто. Лучани потрепають від білого пилу невідомого походження

Луцький міський голова Ігор Поліщук дав доручення керівниці відділу екології Оксані Лисак встановити причину виникнення осаду на авто. За його словами, причиною його появи є одне з двох підприємств, розташованих за межами міста: «Вілія-продукт» та Гнідавський цукровий завод.
Як ідеться у відповіді Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, задля з’ясування усіх обставин на адресу керівників згаданих підприємств було надіслано запити щодо надання підтверджувальних матеріалів щодо контролю якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони об’єктів і на території найближчої забудови.

«Згідно з представленими результатами лабораторних досліджень, вміст забруднювальних речовин в атмосферному повітрі відповідає вимогам санітарних норм», – вказано в тексті.

Додатково Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області 26 листопада провело лабораторно-інструментальне дослідження атмосферного повітря на вміст забруднювальних речовин: пил, ангідрид сірчистий, азоту діоксид, вуглецю оксид, вуглецю діоксид. Під час роботи цукрового заводу та «Вілії» спеціалісти Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібрали шість проб повітря біля житлових будинків №2, 18 на вулиці Ранкова, №8, 11 на вулиці Корольова, поблизу школи №16 та дитсадку №8.

«Виявлені максимально разові концентрації забруднювальних речовин в атмосферному повітрі відповідають значенням гігієнічних регламентів гранично допустимих концентрацій хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України», – резюмують у Держпродспоживслужбі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Еколог. Показати IP 14 Грудня 2021 22:08
Потрiбна незалежна експертиза. Бо бабло перемаге пил.
Еколог. Показати IP 14 Грудня 2021 22:14
Потрiбна незалежна експертиза. Бо бабло перемаге пил.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 22:28
тобто проблема існує, однак відсутні підстави для хвилювання ( на думку контролюючих органів) питання: на який поверх занесли конверт представники зазначених підприємств?
ПРОДажна СЛУЖБА Показати IP 14 Грудня 2021 22:48
Так ви мене куме хотіли, як я вас боялась !
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 23:21
Потрібно міряти вночі коли цукровий завод палить мазут із гумою.
Виборці Показати IP 15 Грудня 2021 06:38
Хто хоче знайти, хто шукає - той знаходить, хто стукає - тому відчиняють ! А хто не хоче робити - того заставимо і народженого повзати - літати заставимо ! Або в кращому випадку - копен дупен, бо в іншому - до криміналу !
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2021 07:39
Якби директор економічної служби Борис Смаль не стикнувся з цим маслянистим пилом, то й цієї перевірки не було б. Проблема залишилась"погудять і перестануть". Школа, що все робиться якось так через одне місце.
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2021 07:41
В попередньому повідомленні слово шкода а не школа, опечатка
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2021 09:34
Сиплять вам на голову новий штамп і лякають страшилками про нього,просніться люди!
Мішок грошей Показати IP 15 Грудня 2021 10:55
Друга експертиза не дала жодного результату, що то за інопланетна субстанція з неба сиплеться.
Ха Показати IP 15 Грудня 2021 11:49
А що ви хочете від цієї служби? Там керівник один,що вартує і його заступнички,які сидять не на своїх місцях.Почитайте хто там і за шо там.А потім у 39р. буде якийсь синочок керувати нею,бо просто так він "розумний",а біографією його ніхто не цікавиться, в нас і життя вже продається...
Колік Показати IP 15 Грудня 2021 15:01
Їм в очі сцять, а вони то -дощ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus