USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть перейменувати і реконструювати Меморіал вічної слави

27 Квітня 2022 12:06
Аби привести меморіал у Луцьку до реалій часу та вимог декомунізації, його пропонують перейменувати та реконструювати. Для цього міська рада має звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики.

Відповідне рішення ухвалили депутати міськради під час сесії 27 квітня.

Звернення має підготувати відділ охорони культурної спадщини, аби виконати вимоги декомунізації та приведення його до реалій часу.

З моменту ухвалення рішення протягом місяця за участю представників громадськості та фахівців, у тому числі й архітекторів, виконком має напрацювати пропозиції щодо проєкту реконструкції меморіального комплексу. Також пропонують вивчити можливість надання меморіальному комплексу статусу пам’ятки історії місцевого значення.

Як нагадав міський голова Ігор Поліщук, наразі завершується демонтаж радянської символіки на меморіалі, так само мають демонтувати головну зірку зі стели. До 1 травня також мають замінити цифри початку Другої світової війни з 1941 на 1939 рік.

Читати ще: На меморіалі в Луцьку розпочали демонтаж радянської символіки. Відео

Раніше повідомляли, що міський голова Луцька дав доручення відповідним підрозділам визначити й найближчим часом демонтувати з Меморіалу вічної слави радянську символіку та змінити дату початку Другої світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Клава Показати IP 27 Квітня 2022 12:42
Яка радість ! Божечки !
оля Показати IP 27 Квітня 2022 14:44
Воно то все добре, але на Волі вже закінчили ремонт? Ще тут розкопайте все
Експерт Показати IP 27 Квітня 2022 21:28
Не трожьте, а лутше буквы и цифры на место поставте
Га? Показати IP 27 Квітня 2022 23:36
Скільки вже будете талдичити "хочуть, хочуть, хочуть"? Коли влада проснеться і почне реально діяти? Доколи у Луцьку будемо ходити вулицею командира більшовицького таращанського полку Боженка, який у 1918-му розстрілював УНР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus