USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть відреставрувати колишній монастир тринітаріїв

16 Травня 2019 17:37
Будинок колишнього монастиря тринітаріїв, де зараз міститься Луцький гарнізонний військовий госпіталь, вимагає реставраційних і ремонтних робіт. Необхідні кошти просять передбачити з обласного бюджету.

Про це йшлося 16 травня під час 23-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутатка Любов Ліпич розповіла, що до неї звернулися представники командування військової частини А4554 з проханням посприяти в реставрації та ремонті приміщень Луцького гарнізонного військового госпіталю.

Обраниця громади нагадала, що шпиталь знаходиться в будинку колишнього монастиря тринітаріїв, що в Луцьку на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4.

«Цей будинок є не тільки військовим шпиталем, а й пам’яткою архітектури національного значення», – наголосила Любов Ліпич.

Вона зазначила, що кошти на реставрацію споруди можна передбачити за рахунок вільних залишків обласного бюджету за перше півріччя 2019 року.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 16 Травня 2019 18:20
Пам'ятка національного значення. Власник - держава. Балансоутримувач - МО України. Договір охоронний є ? Хто кому платить за оренду? І зараз виявиться, що ніхто, нікому і нічого. Тільки експлуатують пам'ятку. І результат наяву. А що роблять органи по охороні культурної спадщини ? Хтось управляє тим процесом ? Ні ! В країні війна, а тільки влада сопе в дві дірочки ! Трибунал плаче !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus