USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку колишнє приміщення ліфтової «аварійки» на Соборності хочуть виставити на аукціон

22 Січня 2021 14:54
З проханням здати в оренду через електронний аукціон Прозоро приміщення колишньої аварійної служби ліфтів, що знаходить на проспекті Соборності, 19б звернувся до луцьких обранців громади департамент ЖКГ.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як розповіла начальниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, департамент ЖКГ просить депутатів дозволити здати в оренду приміщення на першому поверсі у багатоквартирному будинку по проспекту Соборності, 19б загальою площею 199,2 метрів квадратних.

«Це приміщення знаходиться на балансі колишнього МЖК. Будівля пустує. І, у відповідності до закону про оренду державного та комунального майна, ми можемо через Прозоро вивести цю будівлю на електронний аукціон, включивши її до переліку будівель першого типу, та вказавши строк оренди терміном на 5 років. З таким проханням до нас звернувся департамент ЖКГ. Це потрібно для того, щоб розмістити у цьому приміщенні підприємство, що обслуговує житловий фонд у цьому районі», - зазначила Алла Грабко.

З її слів, станом на сьогодні невідомо, хто виявив бажання взяти участь в аукціоні, адже процедура електронного аукціону через майданчик Прозоро передбачає, що взяти участь в останньому може «багато хто».

Щодо стартової ціни за квадратний метр, то відповідно до закону пропонується залишкова балансова вартість в 1%. Доповідачка зазначила, що це – занадто низька ціна для старту, бо у такому разі вартість одного «квадрату» приміщення коливатиметься у районі трьох гривень.

«Тому ми замовимо оцінку нерухомості, яку нам переможець аукціону потім відшкодує. А тоді застосуємо методику по нарахуванню орендної плати. Плануємо вийти на орендну вартість у 8-9 тисяч гривень. Тоді ціна за один квадратний метр становитиме приблизно 60 гривень», - каже посадовиця.

Вона зауважила, що і досі у нежитловому приміщенні розміщені пульти, оскільки раніше там функціонувала аварійна ліфтова служба. Але нині це приміщення не використовується взагалі.

Утім, депутати Луцької міської ради ухвалили рішення зробити виїзне засідання комісії на місце, аби детально ознайомитись із запропонованим на аукціон об’єктом, і вже після цього приймати ті чи інші рішення.

Тож, луцькі обранці громади зняли питання із розгляду на додаткове вивчення та доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus