USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку майбутніх юристів, суддів і прокурорів учили застосовувати Європейську соціальну хартію

28 Лютого 2020 11:40
Студентська молодь у Луцьку вчилася застосовувати положення Європейської соціальної хартії в повсякденному житті.

Відкрита лекція щодо використання Європейської соціальної хартії в Україні відбулася 28 лютого на базі юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Студентам розповіли, зокрема, про те, як хартію можуть застосовувати юристи, прокурори та судді.

Відкрив зустріч виконувач обов’язків декана юридичного факультету, кандидат юридичних наук Антон Демчук. Звертаючись до студентів, він наголосив, що загалом останній тиждень лютого видався для факультету дуже насиченим на заходи.

Своєю чергою, керівниця проєкту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» Сюзанна Мнацаканян розповіла, що це вже третя освітня поїздка, яку реалізовують представники Ради Європи в Україні. Вона відзначила, що проєкт, який вона презентує, новий, покликаний відстоювати основні соціальні права осіб із інвалідністю, дітей та людей похилого віку.
Сюзанна Мнацаканян зауважила, що зустріч із студентами не останній просвітницький захід у Луцьку. В подальшому студенти зможуть взяти участь у національних змаганнях із тематики соціальної хартії. Окрім того, призери конкурсу отримають цінні подарунки, навіть отримають можливість поїхати до Страсбурга.

Натомість експертка Ради Європи, кандидатка наук із міжнародного права Алла Федорова детальніше зупинилася на історії прийняття Європейської соціальної хартії в Україні. Вона нагадала, що документ був прийнятий у Турині 18 жовтня 1961 року, а вступив у силу 26 лютого 1965 року. Переглянули Європейську соціальну хартію у 1996 році, оновлений документ вступив у силу з 1 липня 1999 року. Ратифікували Європейську соціальну хартію 43 держави Ради Європи, однак тільки 15 країн визнали процедури розгляду колективних скарг.
У цілому Європейська соціальна хартія закріплює 31 право людини, зокрема право на життя, право на працю, право на соціальне забезпечення, право дітей та підлітків на захист, право на створення організацій, право на соціальне медичне страхування та ін.

Водночас Алла Федорова підкреслила, що все наше життя пронизане правами людини. «І ми у ХХІ столітті сприймаємо їх як буденність», – сказала експертка.
Довідково:

Проєкт Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2021 роки.

Мета проєкту – зміцнення і дотримання соціальних прав людини відповідно до європейських стандартів, передбачених Європейською соціальною хартією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 28 Лютого 2020 13:04
Краще б цих майбутніх юристів вчили практичним юридичним дисциплінам, а то після випуску не можуть нікуди влаштуватись, бо стерильні в плані реальних юридичних знань кримінального, цивільного, трудового та адміністративного права, а також відповідних процесуальних кодексів. Носяться з глибоко теоретичними, безкінечно відірваними від реального, особливо українського життя, ідеями міжнародних інституцій, які, як показує сьогоднішнє життя, абсолютно недієздатні. Приклад - війна на Донбасі, в Сирії, Палестині і т.д.
карл до Народна прокуратура Показати IP 29 Лютого 2020 15:05
Усі великі і потужні юристи сучасності розпочинали зі стерильності, нуля,а деякі навіть із мінуса. Тому не несіть нісенітниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus