USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку можуть обвалитися стіни найбільшої школи міста

26 Грудня 2016 14:44
Через просідання фундаменту, може відбутися обвал у школі №26. Директор закладу досі не подавав бюджетних запитів щодо виділення коштів на вирішення проблеми.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 грудня.

Як зауважив депутат Сергій Була, фундамент та стіни будівлі НВК №26 продовжують руйнуватися, центральним фасадом йдуть тріщини. Водночас, від директора закладу та управління освіти не надходило бюджетних запитів щодо фінансування ремонту.

Начальник управління освіти міськради Олег Гребенюк повідомив, що вже замовляли обслідування об’єкта і мають попередні висновки.

Депутат наголосив, що нині вся вода з даху школи потрапляє під фундамент, минуло вже три місяці, як про проблему стало відомо, але яму, з якої під фундамент стікає вода, досі не засипали. Щодня спостерігають просідання стрічкового фундаменту.

Зі слів очільника управління освіти, йдеться не про збирання стічних вод – над комунікаціями водовідведення (трубами, що вели з басейну), раніше росла тополя, коріння якої порушило трубу, внаслідок чого почалося протікання під фундамент та його просідання. Зараз тополю і коріння її видалили, ремонтували трубу.

Депутат наполягав на тому, що питання є серйозним, адже стрічковий фундамент вже зсунувся на понад 15 сантиметрів, що може спричинити обвал центрального входу – вже помітні тріщини на фасаді. Натомість директор школи не подає бюджетних запитів щодо вирішення проблеми.

Голова комісії Павло Данильчук пропонував внести зміни до бюджету, передбачивши кошти на вирішення питання. Отже, Олега Гребенюка зобов’язали поінформувати про шляхи вирішення проблеми під час найближчої сесії міськради 28 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кастрюлька Показати IP 26 Грудня 2016 14:55
Нахх*р тi школи? Садочок закiнчив та й в ато.
нхя не смішно Показати IP 26 Грудня 2016 15:46
Була спец по обвалах.
ку-ку Показати IP 26 Грудня 2016 15:49
а хто будував? чи може вона виросла як гриб?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus