USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на розвиток волонтерства планують витратити 6 млн за п’ять років

31 Березня 2023 16:06
В обласному центрі Волині затвердили програму сприяння розвитку волонтерства на 2023-2027 роки. Для її реалізації необхідно 5 мільйонів 760 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання 43-ї сесії Луцької міської ради.

В тексті програми йдеться про те, що волонтери нарівні з іншими державними інституціями та органами місцевого самоврядування активно підтримують Збройні сили України, підрозділи сил територіальної оборони, організовують роботу щодо соціального захисту громадян у населених пунктах, надаючи гуманітарну та медичну допомогу, а також працюють у напрямку адаптації тимчасово переміщених осіб.

Читати ще: У Луцькій громаді запровадили інформаційний проєкт «Волонтери. Відомі та невідомі історії»

Однак серед загальноукраїнських проблем, які уповільнюють розвиток волонтерства, є слабка матеріально-технічна база та низький рівень інституційного розвитку таких організацій, відсутність масової освіти з тематики волонтерства, відсутність стабільного залучення професійних кадрів та фінансових і матеріальних ресурсів, а також низька медіаграмотність стосовно питань волонтерства.

Основні завдання реалізації програми:

забезпечення сприятливих умов для розвитку волонтерства, підвищення рівня самоорганізації жителів громади для участі у волонтерській діяльності;

сприяння в інституційному розвитку організацій та установ у громаді, що залучають до своєї діяльності волонтерів, через проведення освітніх та інших заходів;

популяризація, посилення участі членів громади у волонтерській діяльності та забезпечення поінформованості громади через впровадження постійно діючої інформаційно-просвітницької кампанії;

забезпечення системної участі організацій та установ, що залучають волонтерів та/або мають волонтерське спрямування, до формування та вирішення питань місцевого значення, а також посилення комунікації між собою та з органами місцевого самоврядування, розвиток волонтерських мереж.

Обранці громади вирішили затвердити програму.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 31 Березня 2023 18:28
Передайте краще ті гроші 100 бригаді більше користі буде ніж від ваших "круглих столів"
Цікавий Показати IP 31 Березня 2023 20:01
Ще треба 6 млн виділити для проведення навчань та "круглих столів", обміну досвідом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus