USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У Луцьку сприятимуть розвитку волонтерства: затвердили програму на 5 років

15 Березня 2023 17:37
В обласному центрі Волині погодити проєкт програми сприяння розвитку волонтерства Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки. Для її реалізації необхідно 5 мільйонів 760 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як ідеться в тексті програми, волонтери нарівні з іншими державними інституціями та органами місцевого самоврядування активно підтримують Збройні сили України, підрозділи сил територіальної оборони, організовують роботу щодо соціального захисту громадян у населених пунктах, надаючи гуманітарну та медичну допомогу, а також працюють у напрямку адаптації тимчасово переміщених осіб.

Однак серед загальноукраїнських проблем, які уповільнюють розвиток волонтерства, є слабка матеріально-технічна база та низький рівень інституційного розвитку таких організацій, відсутність масової освіти з тематики волонтерства, відсутність стабільного залучення професійних кадрів та фінансових і матеріальних ресурсів, а також низька медіаграмотність стосовно питань волонтерства.

Тому метою створення програми є комплексне вирішення найактуальніших суспільних питань через включення жителів до волонтерської діяльності в громаді, створення сприятливих умов для розвитку волонтерської діяльності в територіальній громаді, а також налагодження ефективної співпраці та консолідації зусиль волонтерських ініціатив з органами місцевого самоврядування.

Члени виконкому погодили проєкт програми.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Березня 2023 18:09
але виникає питання: нахіба держава, якщо розвиваємо волонтерство? податки збирає держава, а в критичні моменти весь тягар на волонтерах. десь тут найобка 100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus