USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на третину знизили розмір нарахувань за опалення та гарячу воду

30 Квітня 2020 14:34
В обласному центрі Волині нарахування за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води за квітень будуть знижені на третину.

Про це йшлося 30 квітня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

У пояснювальній записці до проєкту рішення йдеться про те, що ціна природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування, розподілу природного газу, торговельної надбавки постачальника), придбаного у квітні 2020 року, знизилась у порівнянні з березнем 2020 року на 15% і становить 2897 грн/тис. куб. м без ПДВ. Зазначимо, що у березні ціна газу становила 3396 грн/тис. куб. м без ПДВ.

Відтак коефіцієнт перерахунку за надані послуги у квітні 2020 року складе 0,66. Таким чином, нарахування за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води за квітень 2020 року будуть знижені на 34%.

Відзначається, що з огляду на введення карантину та режиму надзвичайної ситуації в країні через спалах у світі коронавірусу значно знизився рівень платоспроможності споживачів теплової енергії.

З метою уникнення соціальної напруги серед лучан, а також у зв’язку із закінченням опалювального 8 квітня виникла необхідність зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води за квітень 2020 року.

Члени виконокому пдтримали рішення, тож відповідні зміни будуть відображені у платіжних документах споживачів за квітень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 30 Квітня 2020 15:32
Зменшення тарифів приведе до зменшення оборотних коштів Луцьктепла та створить проблеми з наданням тепла в наступний опалювальний сезон.Дане рішення є популізм.
Дідо до Василь Показати IP 30 Квітня 2020 18:33
Газ подешевшав а ти хочеш платити як в тому році? Будь ласка
Василь Показати IP 30 Квітня 2020 19:58
Виконком кожний місяць опалювального сезону і не тільки дотатує Луцьктепло.Економічний стан підприємства досить нестабільний,мережі старі,лінійні працівники звільняються-залишились в основному пенсіонери. Морози ,навіть в 10-15грд. все покажуть.Треба реально дивитись на речі-а не слухати обіцянки дешевого газу.
ігор луцький до Василь Показати IP 30 Квітня 2020 22:43
А мені,як і багатьом лучанам,потрібен дозвіл на автономку.Мені начхати на економічний стан вашого Луцьктепло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus