USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Києві – марш протесту проти високих тарифів і низьких зарплат

6 Липня 2016 17:05
Декілька тисяч людей у столиці України розпочали марш протесту проти підвищених тарифів на компослуги. Вони зберуться під Кабміном, щоб вимагати зниження плати за газ, світло і воду, а також підвищення зарплат до європейського рівня, - повідомляє «Преса України».

Нагадаємо, сьогодні профспілки поставили Кабміну вимогу збільшити зарплати в рази – як тарифи.

У Києві рушив марш протесту із кількох тисяч учасників: одна колона – з парку Шевченка, інша – з парку Слави. Частина протестантів уже перекрила вулицю Грушевського, інша тільки підходить до

місця зустрічі. Марш розпочнеться під стінами Верховної Ради, де незабаром має розпочатися засідання, проте кінцева ціль – Кабінет Міністрів.

Більшість учасників маршу – представники трудових профспілок з різних куточків України. Вони розповіли, що прибули до Києва із закликом до центральної влади підвищити заробітні плати, третина яких сьогодні йде на оплату компослуг, ціни на які значно зросли. Люди вимагають підвищити зарплати до європейського рівня, зокрема встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 3067 гривень. Гасло маршу: «Європейським цінам – європейські зарплати».

Колони протестантів супроводжують правоохоронці та бійці Нацгвардії, помічені і медики на швидків. Рух на Грушевського практично перекритий. Водії скаржаться на страшні затори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
40a Показати IP 6 Липня 2016 18:31
majdana ne vyjde, yudy ne proplatyat. vony teper gospodaruut.
лучанин Показати IP 6 Липня 2016 18:50
а нам одинаково шо там в кійові
Василь Показати IP 6 Липня 2016 19:30
Повністю згоден з людьми, влада зі своїми захмарними тарифами довела людей до зубожіння. Але отак взяти і підвищити в рази зарплати - теж не варіант. Це прямий шлях до шаленої інфляції, відповідно далі знову подорожчає долар, рівно в стільки разів, у скільки підняли зарплати. І люди як мали зарплати 50 доларів, так і матимуть. А після стрибка долара знову стрибнуть тарифи, бо у них постійна відмазка "ми купуємо газ по ринковій ціні за долари". Таке враження що це замкнуте коло. Треба зробити щось реально ефективне. Наприклад грати на біржі так, щоб долар здешевився у два, у три рази. І я не вірю, що це неможливо. Якщо можливо зробити різке подорожчання, то можна зробити і різке здешевлення долара. Для початку здешевити на 1-2 гривні, всі кинуться здавати долари - і ось вам різке падіння. У кого є ще варіанти виходу з кризи - ласкаво прошу поділитися.
40a до Василь Показати IP 6 Липня 2016 23:40
vasyl, ty nedalekij.
аноним Показати IP 7 Липня 2016 09:15
Давно пора, бо обнагліли геть
до Васиь Показати IP 7 Липня 2016 15:38
ти в якій палаті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus