USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку настала «Перша хвилина миру». Фоторепортаж

9 Травня 2019 00:13
Урочистий концерт на вулиці у центрі міста з патріотичними піснями та хвилина мовчання у пам’ять всіх загиблих в роки Другої світової війни – в обласному центрі Волині лучани долучилися до всеукраїнської акції «Перша хвилина миру, яку в нашій державі проводять з 2014 року.

Із 22:00 на Театральному майдані звучали патріотичні пісні, а близько 23:00 присутні виклали з лампадок символічну цифру 74.

Цей час особливий, адже саме 74 роки тому о 23 годині відбулося повторне підписання акту капітуляції нацистської Німеччини перед країнами антигітлерівської коаліції – в Європі запанував мир.
Як зазначив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, сьогодні дуже символічна подія: «Безумовно це символ, але символ неймовірно глибокий, неймовірно змістовний, емоційний, насичений, символ, який в кожному з нас викликає свої асоціації. Ми говоримо про першу хвилину миру після Другої світової війни, але кожен для себе розуміє, що ми чекаємо першої хвилини миру після цієї війни.

Ми робимо все для того, щоб перша хвилина миру настала, аби припинилася війна та агресія, аби ми повернулися до кордонів України, які були у нас 24 серпня 1991 року. І ми віримо, що перша хвилина миру для нас ще настане по-справжньому. Хочу побажати всім пам’ятати, що кожна війна має початок і має закінчення. Віримо, пам’ятаємо та робимо все для того, щоб перша хвилина миру настала якомога швидше».
Натомість заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець відзначила, що сьогодні всі українці схиляють голови перед ветеранами, які боролися з нацизмом, та тими загиблими, які захищали кордони України.

«Я впевнена в тому, що коли ми будемо пам’ятати та цінувати історію нашого краю, то будемо лише перемагати. Оця хвилина пам’яті залишиться завжди в наших серцях», - зазначила Світлана Мишковець.
Відзначимо, що чимало присутніх принесли з собою лампадки, якими виклали цифру 74.
Насамкінець у центрі міста зазвучав Національний Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus