USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку ОСББ зачинило на замок прохід через двір. Місцеві мешканці звернулися в поліцію

11 Січня 2022 19:41
Майже півсотні мешканців 55-го мікрорайону у Луцьку звернулися до поліції із заявою про обмеження вільного проходу через двір на вулиці Липинського, 1.

Про це Суспільному розповіла місцева жителька Вікторія Притулюк.

Зі слів жінки, співвласники багатоквартирного будинку на вулиці Липинського 1 встановили хвіртку на стежці, де раніше вільно ходили місцеві жителі.

Хто зачинив прохід

Паркан стоїть на території ОСББ «На летовищі». Вікторія Притулюк розповіла: загорожа поруч з будинком з’явилася давно, а от замок на хвіртці місцеві жителі побачили напередодні.
«Ми не маємо змоги пройти ні в школу, ні в садочок.Там уся транспортна розв’язка,там люди ходять на зупинки громадського транспорту. Десь до кілометра треба обходити», – каже жителька мікрорайону.

11 січня мешканці 55-го мікрорайону зібралися, щоб обговорити питання із перекритим проходом.
Як розповів лучанин Олег Кот, правління ОСББ не реагує на звернення мешканців. «Я живу у будинку на Липинського, 2, тут завжди була ця доріжка. Можна було б прохід залишити, зняти загорожу, хоча б частину. Позиція ОСББ – вони не реагують на людей», – каже чоловік.

Поспілкуватися з головою ОСББ жителям сусідніх будинків не вдалося. На телефонні дзвінки жінка не відповідала. На місце викликали правоохоронців.
Зі слів Вікторії Притулюк, жителі мікрорайону вже зверталися на гарячу лінію міської ради та до представників департаменту муніципальної варти. Додає: готові позиватися до суду, аби розгородили стежку.

Захист від бурульок і позиція голови ОСББ

Як розповіла в телефонному коментарі Суспільному голова ОСББ «На летовищі» Олена Завадська, паркан з хвірткою на замку становили, щоб захистити людей від бурульок, які звисають з даху будинку.

«Правління зробило усе можливе для збереження життя і здоров’я і наших мешканців зачинивши цей небезпечний для життя людей стихійний прохід по нашій обмостці. Взагалі це не прохід, він не зазначений ні у генеральному плані, ні в нашій документації, його просто немає», – каже Олена Завадська.

За коментарем Суспільне звернулося в Департамент муніципальної варти міста, куди скаржилися місцеві жителі. Зі слів заступника директора Романа Кулика, ділянка, де встановили паркан і хвіртку – у приватній власності. Письмових приписів, щодо вжиття заходів, аби не було травм через падіння бурульок і снігу, муніципальна варта голові ОСББ не робила. Роман Кулик додав, що ситуацію із перегородженою стежкою вивчатимуть упродовж 15-30 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 68
Коля Навпростець Показати IP 11 Січня 2022 19:57
Тобто закритий прохід з двору двох будинків, одним лінь 100 метрів обійти, а інших все влаштовує. Так?
ох до Коля Навпростець Показати IP 12 Січня 2022 13:35
Кілька років тому була ситуація в Харкові, управитель якогось "елітного" ОСББ вирішив загородитись... І ось однієї ночі запалала машина, і як на зло механізм в воротах чи то від температури, чи від чогось іншого заклинив, пожежні не заїхали вчасно, поки зрізали механізм і.т.п згоріло ще кілька машин. І що Ви думаєте? - Мешканці, які постраждали і на початках в "чатах ОСББ" були не проти заогородження, митєво стали жертвами... Суд, врахувавши позиції сторін, став на сторону постраждалих і домоуправитель платить зараз зі своєї кишені кошти за авто, за самоуправство. І це ще йому дуже пощастило, що ніхто не загинув і він на волі, а не в рубасі в полосочку... Мораль цієї історії наступна - багато мешканців цих новобудов з сіл, вони звикли, що в селі треба городитись, щоб худоба городину не потовкла... сподіваюсь, що міська спільнота дещо навчить цих людей принципам співжиття в місті.
Неля до ох Показати IP 13 Січня 2022 00:34
Вірно , нехай сидить домоуправитель якщо когось бурулька скалічить, чого вже там
Лучанка Показати IP 11 Січня 2022 19:59
Люди добрі,що ми робимо???Будинки огороджують,дітей виганяють з майданчиків,бо він не живе в цьому дворі...Дітей ділять на престижні школи і не дуже...Колись в одному класі вчився син двірника і син директора заводу...а тепер зясь...І це все робимо ми....Кругом паркани,стадіон-паркан,нові мікрорайни-паркан,водойми-паркан...А не дай Бог щось стається,то ми не знаємо вже і свого сусіда...
Нострадамус до Лучанка Показати IP 11 Січня 2022 20:30
Отакий вiн, капiталiзм з нелюдським обличчям!...
Попандопуло до Нострадамус Показати IP 12 Січня 2022 08:16
То не капіталізм. То життя доводить. Люди стають злі ...
Аааааааааа до Лучанка Показати IP 11 Січня 2022 20:51
Ну чого розхрюкалась.
Анонім до Лучанка Показати IP 11 Січня 2022 21:15
девіз цього ОСББ - розділяй і властвуй, натомість має бути - об'єднуй і здравствуй, тому люди й пручаються, об'єднання співвласників не об'єднує, а керує
Монарх до Лучанка Показати IP 12 Січня 2022 15:42
Да, дорогенька це є демократія якої так прагнете
В. Показати IP 11 Січня 2022 20:35
Часная собственость!!!типерь либо обход либо покупаем квартиру в этом доме
Правдоруб Показати IP 11 Січня 2022 20:39
Це пряме порушення ст.12 ( незаконне обмеження свободи пересування громадян ) так як дана земельна ділянка не являється приватною.
Оксана до Правдоруб Показати IP 13 Січня 2022 00:39
Кого там хто обмежив - пересуватись треба там де безпечно , чого по дахах не пересуваєтесь чи перед поїздом по коліях , що обійти кілька метрів тяжко чи пройти у іншому місці , нє треба крику тим кільком людям наробити , бо Бач закрили і у них не спитали ! Вони ходитимуть а іншим переживай за них чи не приб'є і відповідай якщо що , тоді буде кричати а чого нічого не зробили . У нас так все ...
Віктор до Правдоруб Показати IP 14 Січня 2022 00:36
Сміюсь )))) Правдоблюд))) ні не так правдойоб, ти хоч бачив приватна чи ні , вже сліпий лише не бачив що їх ділянка приватна !!! А Безпятко думає що переплюне і закон бо бач живе на Липинського 4 і вже наобіцяв своїм золоті гори а ті і в пір'я вбрались, нуну прийміть рішення , а там видно буде як діятиме те Липинського 1. От тільки нащо мер у це ввязується - не розумію ?!
Євробидло Показати IP 11 Січня 2022 20:49
Питання вивчатимуть 15-30 днів. 21 століття, цифрові технології, електронний документообіг.....
Анонім до Євробидло Показати IP 12 Січня 2022 09:08
Мабуть, по Луцьку є й інші питання. В порядку черги вирішать.
ОДІН. Показати IP 11 Січня 2022 21:17
ЦЕЙ ЗАБОР СТРОЙ ПОТРІБНО ПРИПИНИТИ.
Іван до ОДІН. Показати IP 13 Січня 2022 00:41
Причому у всіх , бо там реально скрізь забор на заборі , але всі мовчать , а тут Бач розкухкудахтались , чого за інші забори мовчать , там добре ?
Лучанка Показати IP 11 Січня 2022 21:27
Нехай знімуть паркан з спортмайданчика який територіально не відноситься до ОСББ, щоб всі мали вільний доступ. Майданчик побудований з ініціативи міської ради, а огороджений саме цим ОСББ. А прохід все таки бажано надати, там завжди людно
Микола до Лучанка Показати IP 12 Січня 2022 00:28
А це вже попахує Шахрайством.
Іра до Лучанка Показати IP 13 Січня 2022 01:17
Тож там відкрито було і є , добре що вхід один І подалі від нас , бо м'яч і так бухає а так ще й підлітки будуть шуміти , а так там вхід і там сидять
олег до Лучанка Показати IP 14 Січня 2022 19:56
Його огородила міська рада по проекту бюджету участі за міські гроші - такі речі треба знати , а не фігню всяку писати !
лінивець Показати IP 11 Січня 2022 21:34
власники новобудов скоро будуть як в середньовіччі-копати навколо будинку великі рівчаки з крокодилами...видно що зайві кошти заважають ))))))
Цікаво Показати IP 11 Січня 2022 21:42
Якщо щось десь зносити іншим то муніципали тут як тут, не можна - клумба не по темі, парканчик для квітів не там, ті ж шлагбауми які нікому не заважають. А от коли реально заважає, то ніби все по закону, просто їх "закон" законніше за закон для інших.
Феміда Показати IP 11 Січня 2022 21:51
Ніякою містобудівної документацією, зокрема, проектом 55 мікрорайону, ні генпланом прив'язки житлового будинку становлення огорожі не передбачено. Тим більше, що державні будівельні норми такого не передбачають. Тобто, встановлення огорожі - то є самовільне будівництво. За такі дії передбачена і адміністративна, і кримінальна відповідальність. Якщо влада самоусунеться, то подавайте до суду як на дії правління ОСББ, так і на бездіяльність міської влади. Закон на вашій стороні!
Бодя до Феміда Показати IP 13 Січня 2022 00:43
Ага і всіх там по закону , бо там одні забори , як оградки у кожного ОСББ , то певно мода така . Всі забори знести !!!
Микола Показати IP 11 Січня 2022 21:59
Типічна картина на Соборності,28
Микола Показати IP 11 Січня 2022 22:26
Треба потренувати дане Осбб, кусочок ланцюжка і стареньку колодочку. І нехай болгарать і так процидуру провести кілька разів дуже допомагає закривайкам. Психічно хворі закривакі.
Хм до Микола Показати IP 12 Січня 2022 13:34
В замочки ебокситки. І то в усі де є доступ.
Ноунейм Показати IP 11 Січня 2022 22:39
Приватна власність, шо хочуть те і роблять. Наведу аналогію, маєш приватний будинок, побудувався, побудував паркан, а сусід вимагає знести його і залишити прохід, бо йому так до зупинки ближче йти, а ти хапуга своїх клумб понатикував і забором огородив там де той сусід 20 років ходив. Неподобство!!!
Лучанка до Ноунейм Показати IP 12 Січня 2022 08:38
Ну тут готова поспорити. Коли приватизовуєш зелю,то роблять межі ділянки і з сусідами це треба обговорити. Але це приватна власність і окремий будинок. А тут багатоквартирний будинок і те,що зробило ОСББ-незаконно
1 Показати IP 11 Січня 2022 22:40
Ця Завадська ще й балатувалась в депутати від Свідомих в 55 мікрорайоні, ходила по всіх будинках по квартирах просила щоб за неї голосували. Уявляю якби вона пройшла, окупувала би весь мікрорайон і загребла все під себе
Руся до 1 Показати IP 13 Січня 2022 00:45
Ага , були всі б її рабами )))) крута баба і розумна - знає що може бути якщо дійсно когось приб'є
До Євробидло Показати IP 11 Січня 2022 22:48
Чим менший професійний рівень міських управлінців - тим більше часу треба для вирішення питання ! То ж закономірно ! Шоби двієчник розв'язав задачку з арифметики - то треба десять разів прочитати умову задачі, а перед тим ше треба вміти читати, мама має сісти на допомогу, зателефонувати до п'ятьох однокласників, до куми, яка працює вчителькою в другій, школі тато має перехрестити ременем одне місце, подумати про презент для відкупного - а для того потрібен час ! А тут же державної ваги вопрос ! Ви шо хтіли ?
Лучанка до До Євробидло Показати IP 12 Січня 2022 08:39
І то не лінь було писати такий довгий тупий коментар)))))
Місцевий до Лучанка Показати IP 12 Січня 2022 16:53
І то не лінь було писати такий тупий коментар)))))
Лучанка до До Євробидло Показати IP 13 Січня 2022 00:07
У вас грошей не вистачить на утримання такої кількості держслужбовців, щоб вирішувати миттєво всі звернення. Це не пожежа і не потоп. Ніхто не вмирає. Вирішать в порядку черги.
Андрій Показати IP 11 Січня 2022 23:09
Кілька років тому була ситуація в Харкові, управитель якогось "елітного" ОСББ вирішив загородитись... І ось однієї ночі запалала машина, і як на зло механізм в воротах чи то від температури, чи від чогось іншого заклинив, пожежні не заїхали вчасно, поки зрізали механізм і.т.п згоріло ще кілька машин. І що Ви думаєте? - Мешканці, які постраждали і на початках в "чатах ОСББ" були не проти заогородження, митєво стали жертвами... Суд, врахувавши позиції сторін, став на сторону постраждалих і домоуправитель платить зараз зі своєї кишені кошти за авто, за самоуправство. І це ще йому дуже пощастило, що ніхто не загинув і він на волі, а не в рубасі в полосочку... Мораль цієї історії наступна - багато мешканців цих новобудов з сіл, вони звикли, що в селі треба городитись, щоб худоба городину не потовкла... сподіваюсь, що міська спільнота дещо навчить цих людей принципам співжиття в місті.
Ізольда Вікторівна Показати IP 11 Січня 2022 23:24
Будинок на будинку, щей все обгородили парканами, ні пройти ні проїхати. Дорогі "гуртожити" ніде яблуку впасти. В жодному районі міста нема такого, щоб не можна було між будинками пройти. СЕЛО!!! Скоро паркани знімуть, зроблять прохід платним. Якщо до загорож розому вистачило. СЕЛО!
Марія Показати IP 11 Січня 2022 23:29
Там не тільки фіртку поставили, а ще раніше і подвір'я перегородили, пройти не можна. Машини їдуть, то немає куди звернути. Виходить, що люди біля цього будинку змушені літати на крилах
2 до Марія Показати IP 13 Січня 2022 00:49
Та де ))) , там людям ж хотіли зробити заїзд а вони ніяк , то й шурують як вже є своїми бляхами по чужому дворі , а у себе трави насадили - красота , а тепер ще й прохід віддайте , а чого там , можна ж, поки ті ведуться ))))
Were Показати IP 12 Січня 2022 00:29
Дикі полішмани не знають слово емпатія. Багатші з них - зводять двометрові муровані паркани, а ті що в шпаківнях - ховаються за клітками
1 Показати IP 12 Січня 2022 00:46
Ця Завадська ще й балатувалась минулого року в депутати від 55 мікрорайону . Особисто ходила по всіх будинках по квартирах і просила за неї голосувати. Уявляю що було б якби вона пройшла на виборах , загребла б все під себе і замурувала. Дуже не порядна людина
Ксю Показати IP 12 Січня 2022 01:36
Хочу як в інших країнах - ні заборів. Все відкрито і жителі порядні.
Правда Показати IP 12 Січня 2022 06:41
Так.Прибудинкова територія-це власність власників(співвласників квартир-Закон 2015р.).Але ще і досі немає ні кадастрових номерів,ні документальних меж цих територій.Отже питання двояке,потрібен компроміс і домовленості.А в нас їх досягти неможливо,значить дворова "війна",але все ж Закон на стороні ОСББ(власників).
Саня до Правда Показати IP 13 Січня 2022 00:50
Та є в них там всі документи , їх вже тільки лінивий не бачив , там все норм як не крути
Андрій Показати IP 12 Січня 2022 09:04
Заваріть той паркан і хай сидять там всебе в дворі
віка до Андрій Показати IP 16 Січня 2022 14:46
Так вони того і хочуть, щоб там походу не було , а ми ще й поможемо як заваримо ...нє - ми ж там ходити хочемо і будемо хочуть вони чи ні .
Лучанин Показати IP 12 Січня 2022 09:07
Згідно інформації відкритої кадастрової карти ділянка на правах приватної власності з 17.02.2016 належить Об"єднанню співвласників багатоквартирного будинку "На Летовищі". Так що товариші ходаки вкусіть себе за лікоть. І правильно зробили що закрили - менший біопотік, менше сміття.
Галя Показати IP 12 Січня 2022 09:34
Ця Завадська, так зробила благоустрій двору, ЗАГОРОДИЛА ПАРКОВКУ ВЗДОВЖ БУДИНКУ, що тепер ні швидка не може нормально доїхати до пацієнтів, а стає біля корту. Я вже мовчу як має доїхати ПОЖЕЖНА!!!!!! Її благоустрій незаконий. Приймемо міри і звернемся чи законний цей паркан,коли не має доїзду Пожежної. Хто буде платити штраф, Завадська чи мешканці будинку за її діїї?
Роман до Галя Показати IP 13 Січня 2022 00:54
Тож вже викликали і пожарніків і муніципалів і міліцію з сусідніх будинків , ходили як додому всі туди , міряли міряли , дивились дивились- але ні , вона ж хитра - все по чесняку тютя в тютю і не прикопаєшся , ото і перестали ходити - все чесно і крапка товаріщі))))
Петро до Галя Показати IP 16 Січня 2022 14:52
Як пожежник скажу тобі , що до їх будинку має бути доїзд з одного боку будинку , а до 9- ти поверхівок з двох сторін , у них є з дороги вільний доступ до будинку і навіть без забору , тому тут тре видихнути бо порушень нема , ми їх вже перевіряли минулого року . А от у їх сусідів повний піз...ць бо там нема тих доїздів наших машин точно , але поки всі мовчать
Правда Показати IP 12 Січня 2022 10:09
Доїзд аварійних служб має мати доступ-це факт.Але ж в нас "бідняки"так загородять машинами,що куди там паркану.Але якщо дійсно є кадастрова карта і визначені межі,то нічого ви не вдієте,хіба відкрита "війна"дворів.
До Ноунейм Показати IP 12 Січня 2022 10:52
Судячи з твоєї логіки - якшо авто у приватній власності, то це дає право не керуватися правилами дорожного руху, бо вони державні, а авто приватне ! Державні будівельні протипожежні санітарні норми поширюються і на приватну форму власності ! А те, шо зробило ОСББ - то порушення і вимог законодавства, і ДБН, і містобудівної документації ! Так шо : адмінкомісія - штраф - демонтаж !
Петя Показати IP 12 Січня 2022 10:56
Можете піти до Ігаря на прийом. Але якшо ви попросите а потім його попросять з більш «вагомими аргументами» ну ви розумієте, то нічого Ви недокажете. І будете обходити!
Дєня до Петя Показати IP 13 Січня 2022 18:43
Ну поки як каже фейсбук , лише голови Липлинських 2,3,4,5 і бігають до мера , певно вже надали" більші аргументи" , куди тому Липинського 1 до них у цьому плані , все - хто не встиг той запізнився ))))))
Галя Показати IP 12 Січня 2022 11:27
Завадська, зрізай всі обмеження і самовільну парковку!!! Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки" № 1366-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року з ініціативи Кабінету Міністрів. Тепер такі порушення каратимуться штрафом у розмірі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів, тобто до 5100 грн. Якщо дії спричинили аварії та зашкодили здоров'ю людей або пошкодили майно, передбачається кримінальна відповідальність у вигляді: штрафу у розмірі від 1000 до 4020 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 68340 грн); виправних робіт на строк до двох років; обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.
Усьо Гапликович Арма Показати IP 12 Січня 2022 12:07
А що, автостоянка на тротуарі біля будинку панахіди нікого не турбує? Катафалк не може виїхати, бо круті пацани паркуються де хочуть
Спорт смен Показати IP 12 Січня 2022 12:22
Коли прохід через стадіон відкриють?
Житель міста Показати IP 12 Січня 2022 14:05
Хто ходить з ключами від хвіртки,на того бруді не падають!
Свідок Показати IP 12 Січня 2022 16:16
Яка адреса проживання Завадської?
Сусід до Свідок Показати IP 12 Січня 2022 22:03
В будинку по Липинського 1 - і жиє, і риє, і паскудить всім і завжди. Довгий час вдавалось маскуватись під порядну, а виявляється що тільки таким чином дурила людей. І жодні домовленості не виконує. Дууууже непорядна, не далекого розуму. Та й чоловік такий же. Один позитив є в цій історіі - побачать нарешті всі яке воно є .
Мудак до Сусід Показати IP 13 Січня 2022 01:02
Муляє вона тобі да , шо як не дотягнешся то хоч обгадиш , робить бідолаха цілими днями спину не розгинає , для тебе ж робить у вікно виглянь чи мо повилазило і спортмайданчик який зробила , я там кожного разу як хожу то бачу її , а я хожу туди трохи спину розім'яти бо то вона його зробила для мене для тебе - тут нічого не скажеш , прибирає мовчки , тягне туди якісь тренажери все , нє б собі шось , дурна але ж добра . А ти пиз ..ш тут , зроби спочатку як вона а тоді пиз ...ди .
Сусід до Мудак Показати IP 13 Січня 2022 12:57
Не муляє, а паскудить! Про майданчики поговорити хочете де і що взялося?! Вона для вигляду страдаліцою завжди там ходить бо на роботі не тримають, видно не потребуюють такого крепкого спеціаліста. На одну вашу бесідку глянеш сіткою заварену - страшно стає. А видів як бігла стовпчики несла бетонувати в проємі між сіткою на баскетбольне поле загального доступу за міські гроші? І туди б калітку поставила. Вас треба обгородити з усіх сторін сіткою в 2 м. Розімнетесь між собою потім як почнете гризтись. А ви будете.
Мудак до Сусід Показати IP 13 Січня 2022 13:47
Шо з дибіла візьмеш Я там не живу а хожу попідтягуватись трохи час від часу То не ходи там тож просять вони Обнеси забором ще подякують і не сунь туди носа свого якщо не так щось тобі
до Свідка Показати IP 12 Січня 2022 16:45
Ходять слухи, що в Струмівці, у власному будинку . За парком в два метри!
Ббс до до Свідка Показати IP 12 Січня 2022 19:44
I яким боком вона до того будинку?
Житель Показати IP 12 Січня 2022 20:18
Не двір, а концлагер. Подивіться на фото
))) до Житель Показати IP 13 Січня 2022 01:21
Там таких багато походи подивись ще не те побачиш , там ще квіточки ))))) то не мікрорайн то тюрма строгого режиму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus