USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ОСББ загородила прохід через двір: незаконний паркан хочуть знести

12 Січня 2022 19:37
На черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради, що відбудеться 17 січня, розглянуть питання щодо демонтажу незаконної огорожі на вулиці Липинського.

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук у Фейсбуці.

Голови ОСББ за дорученням місцевих жителів звернулися до міської ради з проханням відреагувати на встановлення ОСББ огорожі на вул. Липинського, 1.

Як скаржаться люди, ця огорожа значно ускладнює дохід мешканців 55-го мікрорайону до зупинки громадського транспорту, дитячого садка, школи, ТРЦ «Порт Сіті» та інших об’єктів.

Огорожа була встановлена самовільно, без правовстановлюючих документів.

Сьогодні з цього приводу відбулася зустріч мера із головами ОСББ будинків на вул. Липинського, 2, 3, 4, 5

«Як міський голова виступаю проти обмеження пішого доступу та проходу на та через територію двору. І в цьому випадку, і в усіх інших. Обмеження автомобільного заїзду в окремих випадках є виправданим, однак повне обмеження доступу, в тому числі й пішого, є неприпустимим», – наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Петро Показати IP 12 Січня 2022 20:34
Як же достали ці огорожі.... Треба так, або всі багатоповерхівки загороджуються, або ніхто.
Андрій Показати IP 12 Січня 2022 20:52
не вірю власним вухам....
Право Показати IP 12 Січня 2022 21:25
Такі огорожі - поза Законом ! Голову ОСББ - на адмінкомісію, а огорожу - демонтувати !
Суддя Дреддд Показати IP 12 Січня 2022 22:44
а які правоустановчі документи потрібні на огорожу?
А Показати IP 12 Січня 2022 23:03
це вони що там у міськраді сидять в типу скляних будках таких, щоб короновіросом не заразитись? Круто.
До Суддя Д Показати IP 12 Січня 2022 23:43
Ні проектом 55 мікрорайону, ні генпланом прив'язки даного багатоквартирного будину, ні Державними будівельними нормами встановлення огорож навколо житлових будинків на території міст - НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО !
Микола до А Показати IP 12 Січня 2022 23:47
А то, шоби не покусали один одного !
Правда Показати IP 13 Січня 2022 07:54
Мер-це не суд.Які в нього є підстави на такі заяви.Це його приватна думка і тільки.Нехай прочитає Закон(2015р) і рішення міськради(2016).Прибудинкова територія є власністю власників(співвласників квартир).Голова ОСББ рішень не приймає,а виключно правління ОСББ більшістю,а в таких випадках загальні збори(75%).Все інше просто маніпуляції.
Суддя Лінч Показати IP 13 Січня 2022 08:35
Негайно відкрийте задній прохід!
ЗнайЮ Показати IP 13 Січня 2022 08:41
Прибудинкова територія це власність ОСББ і вони мають право на свій розсуд нею розпоряджатись. Питання до тих хто там ходив. Мабуть точно не від хорошого життя змушені були жителі загородитись.
Знаю до ЗнайЮ Показати IP 13 Січня 2022 10:09
Прибудинкова територія, дійсно, власність ОСББ і власники мають право нею розпоряджатися, але робити тільки те, що обумовлено чинним законодавством, нормативною базою і містобудівною документацією. А ось якраз отим всім вищеперерахованим - ставити паркани, перелази, робити гетто і вольєри - НЕ МОЖНА ! Так шо : голову ОСББ на цугундер, на адмінкомісії розкошелити її матеріально, болгарку в руки і вперед до забезпечення прав і свобод громадян і жителів вул. Липинського, зокрема, у вільному пересуванні Європою і територією славного міста Луцька !
Лучани Показати IP 13 Січня 2022 10:50
Питання до тих у кого в голові виникла ідея закрити прохід на замок, та реалізувати таку нікчемність з проходом / проїздом. Якщо ви приїхали в місто з села, то вже викиньте село із своїх «голів». «Сторона» конфлікту ОСББ повинна була діяти СВІДОМО і розумно а не на власний розсуд, без будь-якого примусу як фізичного, так і психічного, не порушуючи прав третіх осіб, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, усвідомлюючи значення своїх дій та не помиляючись. Діяти без впливу ОБМАНУ, попередньо вивчивши Цивільне законодавство України в частині права громадян міста ЛУЦЬКА МАТИ ПРАВО ПРОХОДУ, ПРОЇЗДУ по земельній ділянці. ГАНЬБА таким головам ОСББ та політичним силам що їх «покривають».
Лучанин Показати IP 13 Січня 2022 12:38
Надовго ця політична сила втратила підтримку в нашому районі. АЛЛЕ НАДТО вже вони перестарались запихаючи окремим ОСББ лавочки, майданчики дитячі (для малечі) - їх безліч! Пропихаючи дорогу якої ніколи не було, а якби зробили то її виїзд створив би ще більші затори за Порт Сіті. Дуже вже галаслива і настирлива голова ОСББ На Летовищі, всім голосно розказувала яка вона СВІДОМА і що за нею сила ПОКРИВАЮЧА ! (не знаю чи ця сила в курсі скільки їй напакостили не свідомі підлеглі за її ж гроші, а ще гірше якщо знає і підтримує). Тепер у всіх оця СВІДОМА сила і буде асоціюватись з брехливістю, корисливістю дій для себе і грубо нехтуючи і зневажаючи права і голоси інших. Хтось писав який був би жах коли б Завадська стала депутатом… Так в очі заглядала з проханням віддавати голос за неї- Боже борони. Треба завжди залишатись Людиною. Ми живемо не на хуторі - тут треба миритись і жити в радість. А людям, яким хочеться постійно гадити сусідам, бажаю миру і душевного спокою… Десь на околицях :)
Світлана Показати IP 16 Січня 2022 12:22
Весь цивілізований світ живе без парканів, а ми встановлюємо грати. Кожен мешканець Луцька має право на вільне пересування містом і користування його інфраструктурою, кожен утримує місто зі своєї кишені. Всі, кому подабають паркани, можуть робити це в приватному секторі. Закон один для всіх!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus