USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку перед початком пляжного сезону епідеміологи перевірили водойми

30 Травня 2023 18:13
Перед початком купального сезону епідеміологи Луцького райвідділу Центру контролю та профілактики хвороб роблять аналіз води біля пляжів. Купальний сезон в обласному центрі Волині триватиме з 1 червня по 31 серпня.

Про це розповіла Суспільному лікарка-епідеміологиня Оксана Дебальчук.

«Напередодні у Луцьку визначили місця для масового купання, це пляжі на річці Стир у центральному парку та біля Теремнівських ставків», – розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк.

Саме з цих водойм епідеміологи відбирали зразки води для лабораторного аналізу.
«У лабораторіях перевіряють, чи немає у воді збудника поліомієліту та яєць глистів, роблять хімічний та бактеріологічний аналіз», – каже лікарка-епідеміологиня Оксана Дебальчук. Усього під час одного забору води епідеміологи набирають дев’ять з половиною літрів з кожної водойми.

«На бактеріологічні показники відбирається 400 мл, на паразитологію 5 л, на радіологію 2 літри води. Санітарно-хімічні показники 1,5 літри води», – каже лікарка.
Коли середньодобова температура повітря буде 14 градусів, то епідеміологи перевірятимуть воду на наявність збудника холери, додає Оксана Дебальчук. Епідеміологи робитимуть такий аналіз двічі на місяць упродовж купального сезону, який триватиме з 1 червня по 31 серпня.

«Аналізи на різні показники тривають від трьох до десяти днів», – розповідає завідувачка Луцького райвідділу Центру контролю та профілактики хвороб Марія Білоножко.
«Вода з річки Стир в акваторії пляжу Центрального парку, а також вода з акваторії пляжу Теремнівські ставки за результатами лабораторних досліджень відповідає гігієнічним нормативам», – каже Марія Білонжко. Додає: купатися можна, ковтати та пити воду – ні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus