USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За загородження водойм можуть ввести штрафи

27 Січня 2016 17:30
На порядок денний сьогоднішнього парламентського засідання поставили законопроект, який відкриває громадянам вільний доступ до узбереж морів, річок та озер. незалежно від того, кому належить земля на узбережжі.

про це у Facebook написала позафракційний народний депутат Ганна Гопко.

"За перекриття людям доступу до водойм власників земельних ділянок штрафуватимуть. Усі незаконні паркани підлягають демонтажу. Можна уявити, наскільки сильний опір цьому закону з боку тих, хто збудував палаци з височенними мурами біля водойм", - написала вона.

Нардеп зауважила, що закон був готовий до другого читання ще у квітні 2015 року. Гопко обурив той факт, що цей законопроект поставлений останнім питанням.

"Дуже важливо, щоб цей закон було прийнято, і узбережжя були повернуті людям. якщо навіть сьогодні до нього не дійде черга або буде мало депутатів, треба прийняти його завтра, а не знову відкладати на місяці", - наголосила вона.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, як волиняни незаконно будуються на березі Хрінницького водосховища. ВІДЕО. Так, на крутому схилі Стиру, що на Хрінницькому водосховищі, приватні забудовники руйнують пам’ятки археології, а також порушують Водний кодекс, оскільки забудовують територію до самої води, що викликало гострий протест місцевих жителів.

Додамо, що до земельних ділянок поблизу водойм на Волині – особливий інтерес. Зокрема, якщо йдеться про виділення земельних ділянок учасникам АТО, найбільше проблемних питань виникає на територіях біля озер. Як раніше повідомлялося, землю біля озера в селі Любохини Старовижівського району обласне начальство ділить без погодження громади.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus