USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перейменовують ПУМ та дві школи

22 Грудня 2021 14:58
У Луцьку перейменовують Палац учнівської молоді, гімназію №14 та гімназію №21.

Про це стало відомо 22 грудня під час засідання чергової сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули три відповідні проєкти рішень і проголосували за перейменування Палацу учнівської молоді у комунальний заклад «Палац учнівської молоді Луцької міської ради».

Своєю чергою, Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» Луцької міської ради Волинської області перейменовують у комунальний заклад загальної середньої освіти «Луцький ліцей №14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради».

Луцьку гімназія №21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області перейменовують у комунальний заклад загальної середньої освіти «Луцький ліцей №21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради».

Заклади матимуть нові назви з 1 січня 2022 року.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Андрій Показати IP 22 Грудня 2021 15:07
Когось потрібно терміново скоротити?
Ормся Показати IP 22 Грудня 2021 15:19
Що зміниться якщо гімназію перейменують на ліцей? Діти стануть розумніші?
Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 15:19
Було три слова, стало шість. Такі скорочення скрізь.
Тарас Показати IP 22 Грудня 2021 15:21
З новою назвою ці заклади запрацюють як ніколи.
123 Показати IP 22 Грудня 2021 15:25
І? Далі що?
Volynyaka Показати IP 22 Грудня 2021 15:33
Ліцей — навчальний заклад з чітким профілем. Тобто в закладі виділяється якийсь певний профільний предмет. Це дає можливість вступу до конкретного ВНЗ. Дуже часто ліцей з університетом укладають договір. Після одержання диплому випускник може вступити до ВНЗ на другий або навіть третій курс. Власне кажучи, це своєрідні підготовчі курси. Гімназія — навчальний заклад, який займається підготовкою школярів більш глибокою програмою. Певної спрямованості немає. Але випускники гімназій легко вступають в будь-які вуз із-за більш глибокого вивчення предметів ніж в школі.
Volynyaka Показати IP 22 Грудня 2021 15:35
Схожість гімназії та ліцею: Диплом про середню освіту У навчальних закладів є спонсори, які забезпечують їх усім необхідним Учні отримують поглиблені знання Викладачі приймаються на конкурсній основі Основна шкільна програма зберігається Більш прості умови вступу до ВНЗ за хороших знань Різниця: Ліцей готує в певний ВУЗ, тому і певний профіль В ліцеї часто предмети ведуть ті самі викладачі, що і в профільному Вузі. Це полегшує надходження деяких абітурієнтів, так як викладачі з ними знайомі В ліцеї дають багато практичних занять У гімназії тільки теоретичні знання, хоч і за поглибленою програмою Гімназія готує однаково по всіх предметах, але дає більш серйозні знання, ніж звичайна середня школа Після ліцею існує можливість вступу в конкретний ВУЗ на другий або третій курс
Volynyaka Показати IP 22 Грудня 2021 15:36
Чим відрізняється школа від ліцею? В школі проходять заняття з затвердженою державною програмою. У ліцеї багато відомих викладачів з особистими та авторськими програмами. Це дозволяє продуктивніше сприймати і запам'ятовувати інформацію. У школі немає певної спрямованості та практичних занять, а в ліцеї вони є. Відмінність школи від гімназії Гімназія набирає викладачів на конкурсній основі. Тут працюють талановиті педагоги з власними розробками. Програма більш глибока, ніж у звичайній середній школі.
Авжеж Показати IP 22 Грудня 2021 16:33
По Volynyaka: Схожість ліцею, гімназії та школи: зараз ні там ні там знань як такових не дають не дивлячись ні на що. Абсолютно в усіх цих закладах батьки вимушені оплачувати репетиторів. В плюси звичайної школи можна записати те що мозок дітей менш загажений що позитивно впливає на нервову систему та взагалі стан здоров'я. Щастя тих дітей, де батьки можуть навчити їх замість школи. Після того як розвалили всю освіту від назви, в т.ч., абсолютно нічого не залежить. І дякую Volynyaka що гарно розписала як воно має бути для тих хто не знав і зміг прочитати.
Ось так Показати IP 22 Грудня 2021 19:07
Чому ж не дають знань? Дають, лише дітей багато байдужих та лінивих. Той, хто хоче брати знання, він їх бере. І в олімпіадах та інших конкурсах бере участь. І до ЗНО готується без репетиторів. Справа лише в тому, що не всім потрібна вища освіта, достатньо професійної.
Лучанка Показати IP 22 Грудня 2021 21:40
Всі про програми та викладачів.... а не про школярів. Тепер у ці ліцеї учнів будуть набирати за конкурсами. Якщо раніше відбирали в 10 клас то тепер будуть у 5. Скільки дітей залишиться за "бортом"
Лія Показати IP 22 Грудня 2021 21:55
У нашому випадку це перейменування для того, щоб 14 і 21 школа могли мати 10-12 класи. Тому, що гімназія - це 2 рівень освіти, тобто 5-9 класи, а ліцей - це 3 рівень освіти, тобто профільна школа з 10-12 класами. А взагалі- то планувалося розділити фізично всі рівні освіти: окремий заклад 1 рівня - тобто тільки початкова школа 1-4 класи, окремий заклад 2 рівня - тобто тільки гімназійні класи 5-9, окремий заклад 3 рівня, ліцей - 10-12 класи. Але такі "викрутаси" погано сприймаються як педагогами, так і батьками. Бо це дітям доведеться три різні школи відвідувати і "порішати" з оцінками трохи складніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus