USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перейменували п'ять вулиць

27 Квітня 2022 11:32
У процесі декомунізації у Луцьку вирішили перейменувати п’ять вулиць. Відповідне рішення ухвалили депутати під час сесії міськради 27 квітня.

Зокрема проєктом рішення було передбачено перейменувати вулицю Федорова на вулицю Героїв-добровольців, а вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка.

Крім того, Луцький міський голова Ігор Поліщук запропонував включити до цього переліку ще три вулиці. Йдеться про вулиці Боженка, Говорова і Нікішева.

Відповідно до пропозиції, вулицю Боженка перейменують на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського, вулицю Нікішина – на вулицю Михайла Вербицького.

У дію це рішення вступає з 1 жовтня 2022 року, аби можна було вчасно замінити адреси. Крім того, рішенням передбачено доручити комісії з питань впорядкування назв вулиць міста та департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами невідкладно розпочати необхідну роботу з підготовки на розгляд сесії міської ради проєктів рішень щодо дерусифікації та декомунізації назв вулиць міста Луцька та інших населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Коментуючи цей проєкт рішення, міський голова зазначив, що до процесу впорядкування назв вулиць з приводу дерусифікації потрібно підходити зважено і відповідально, а не перетворювати це на змагання.

«Впорядкування дерусифікованих назв вулиць, цей процес треба зробити. Але дехто сприймає це як соцзмагання: он у Рівному стільки вже перейменували. Хто швидше і більше. Треба підходити до цього виважено, обдумано, враховуючи сучасні реалії і героїв сучасності, героїв, які втрачають життя за нас з вами, і з повагою до нашого міста. Це не соцзмагання. Треба, щоб про ці рішення ми не шкодували і не було соромно», – наголосив він.

Міський голова додав, що до роботи комісії мають бути залучені фахівці, у тому числі й з національного університету.

Рішення про перейменування вулиць депутати ухвалили одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сергій Показати IP 27 Квітня 2022 11:56
Так Федорова Івана а не Сергія. Там на табличках пише.
Голанов Владислав Показати IP 27 Квітня 2022 18:43
друга світова почалася 1941 року а закінчилася 1945 року на меморіалі вічної слави все правильно.
Полковник Показати IP 27 Квітня 2022 19:46
Браво! 5 балів за знання історії. Хочеш відбрати лаври "ерудита" в Царьова?
Яна Ст. Показати IP 27 Квітня 2022 21:09
Нарешті!) А ще скільки є у нас в Луцьку вулиць,які потрібно перейменувати. Ніяких російських назв. Ніяких назв у честь росіян. Ми живемо в Україні. Відповідно, вулиці потрібно називати на честь українських людей,які дійсно цього заслуговують! Дуже подобаєтбся ідея з перейменуванням. Так тримати!)
Голанову Показати IP 27 Квітня 2022 21:20
Виходь з вати, починай читати книги. Навіть в совєтських шкільних підручниках написано, що Друга світова почалась 01 вересня 1939 року. В українських - що українці зустріли цю війну в 1939-му. Навіть на Луцьк впало кілька авіабомб. Щоб тобі мозок не розірвало, поясню. Луцьк в той час входив до складу Другої Речі Посполитої.
??? Показати IP 27 Квітня 2022 23:53
Нічоно не зрозуміло: ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ чи як в тексті: "Відповідно до пропозиції, вулицю Боженка ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського"?
??? Показати IP 27 Квітня 2022 23:56
І ще неясно: так 5 чи 5+3 перейменували? Схоже, спеціально заплутали ситуацію аби з цього роя не вийшло...
??! Показати IP 28 Квітня 2022 11:14
Трохи кострубато написано, бо процедурно перейменування, де-юре, відбувається внаслідок Рішення сесії Луцької міської ради про... .Якщо таке рішення ухвалено, якщо це рішення підписав голова, то воно дає право внести зміни в документи та поміняти таблички на будинках. І всьо!!!
Александр - 1 Показати IP 28 Квітня 2022 12:36
Правильное решение. Но людям проживающим на этих улицах нужно посочуствовать. Нужно будет поменять кучу документов. Хотя это не самая большая беда на сегодня..
Александру - 1 Показати IP 28 Квітня 2022 13:55
Треба показати кадри з Маріуполя, Бучі, Чернігова - запропонувати порівняти заміну документів з рускім міром
Куні Показати IP 29 Квітня 2022 09:40
Дарма Говорова перейменували, Антибіотик цікавий і повчальний персонаж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus