USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку п’яний водій відмовився від освідування, а на суді заявив про невинуватість: у нього відібрали права

14 Серпня 2022 16:56
В обласному центрі Волині судили водія, якого спіймали п’яним за кермом на проспекті Волі у Луцьку. Попри невизнання вини в суді, у нього на рік відібрали водійське посвідчення та оштрафували на 17 тисяч гривень.

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, 8 травня близько третьої години ночі обвинувачений керував автомобілем Peugeot 301, рухаючись проспектом Волі. У чоловіка були явні ознаки алкогольного сп'яніння, зокрема запах алкоголю з рота, нестійка хода, порушення координації рухів.

Водій від проходження огляду на алкогольне сп'яніння у встановленому порядку відмовився, а також відмовився проходити огляд у медичному закладі. Такі дії поліцейські кваліфікували як вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Читати ще: На Волині п’яний водій, якого спіймали на блокпості, намагався відкупитися за 3,5 тисячі

Проте водій своєї вини у суді не визнав. Він вказав, що автомобілем не керував, оскільки на місце події його привіз знайомий, який в подальшому пішов, а він, своєю чергою, сів на місце водія, не заводячи двигун та не рухаючись. Вважає наданий відеозапис події з нагрудної камери поліцейського неналежним доказом, оскільки він не є безперервним. Окрім того, водій вказав, що рапорт поліцейського він не підписав належним чином, оскільки не було вказано посаду та спеціальне звання правоохоронця. Також зазначив, що йому не було видано другий примірник протокола та акта огляду на стан алкогольного сп'яніння.

Вислухавши доводи обвинуваченого, а також дослідивши докази, серед яких відеозапис, суд дійшов висновку, що водій Peugeot 301 таки винен у вчинені правопорушення. Зокрема на відеозаписі чоловік не заперечував, що саме він є водієм.

Тож його оштрафували на 17 тисяч гривень, а також на рік позбавили права керувати транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 15 Серпня 2022 01:14
Як вмазати і місти за кермо - герой, як відповідати - гірше баби
Олександр Показати IP 15 Серпня 2022 11:48
А коли будуть судити п'ятницю з монастиря? Теж відмовився від проходження на алкоголь. Чи вже занесли куди слід?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus