USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку планують оптимізувати мережу маршруток до приєднаних сіл

9 Жовтня 2021 16:11
Наразі у Луцькій міській територіальній громаді є 23 маршрути, за якими їздить громадський транспорт і де міська рада є організатором перевезень. 18 з них курсують територією міста, а решта колись були приміськими.

Як повідомив начальник управління транспорту міськради Віктор Главічка, зараз розглядається питання щодо оптимізації маршрутів, які їздять до приєднаних громад. Крім того, розробляються варіанти сполучень з тими селами, де мають завершуватися договори з перевізниками, укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання.

Нагадаємо, з 1 червня на низці приміських маршрутів перевізники підвищили вартість проїзду. Це зокрема стосується і сіл, що були приєднані до Луцької громади.

Вплинути саме на цих перевізників міська рада не могла, оскільки договори на перевезення були укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання, і хоч нині це вже територія міської громади, але формально питання транспортного сполучення не врегульоване.

За деякими з цих маршрутів вже закінчуються укладені угоди, зазначив Віктор Главічка, тож організатором перевезень уже виступатиме міська рада.

«Ми в процесі оптимізації, розглядаємо різні варіанти за тими маршрутами, де закінчують договори з ОДА», – зазначив посадовець.

Водночас, додає він, нині в міській раді змінили вимоги до перевізників, роблячи ставку на більш екологічний транспорт: одна з вимог – відповідність маршруток екостандарту Євро 5.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 23:42
А що заважає паралельно пустити свої міські маршрути з вартістю проїзду як в місті? Це ж міська громада, так? А обласні нехай собі їздять як хочуть. Тоді для чого на перевізника впливати якщо можна бути хазяйвами у свому місті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus