USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку показали казковий мюзикл задля порятунку хлопчика з рідкісним захворюванням. Фото

11 Січня 2022 10:11
У Луцьку відбулася прем’єра казкового мюзиклу від творчої студії Наталії Журавльової «Миша Шуша Шоу». Під час показу було організовано благодійний збір коштів для 11-річного Кирила Калинюка, який страждає на алалію першого типу – рідкісну орфанну недугу.

Виставу показали 10 січня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Мюзикл показали за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Луцької міської ради, управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва та Консульства Республіки Польща в Луцьку.

Читати ще: Мріють про Дубай та мільйони підписників. У Луцьку для дітей непростої долі придбали диво-піч для випалювання глини

«Це захід, що не залишить байдужим жодного жителя громади. Щороку тематична вистава від вихованців творчої студії Наталії Журавльової пов’язана з добровільним збором коштів для конкретної цілі. Цього року ми визначили за мету фінансово допомогти у боротьбі з важкою недугою 11-річному Кирилу Калинюку, який страждає на алалію першого типу. Вистава має зміст і смислове наповнення, є пізнавальною для діток. Збір коштів відбувається у спеціальні скриньки. Потім комісія порахує гроші. Після того як складуть відповідний акт, кошти передадуть мамі хлопчика», – розповіла заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.
Зі слів голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерини Шкльоди, переглянули прем’єру і отримали солодкі подарунки понад 500 дітей різних соціальних категорій.
«Це діти з інвалідністю, діти учасників АТО, одне слово – ті, хто потребує особливої підтримки та захисту. В управлінні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради нам сказали, що готують благодійну виставу і потрібна допомога з подарунками. Наш Фонд одразу зреагував на це прохання й долучився до гарної справи. Цим ми допоможемо дітям зробити сьогоднішній вечір справді казковим», – заначила Катерина Шкльода.
Насолоду від перегляду вистави та солодкі подарунки отримали Тимофій та Михайлик Шафранюки, тато яких дістав поранення у Волновасі, захищаючи суверенітет та цілісність України. Олександр Шафранюк подякував благодійникам за чудові емоції та подарунки і зазначив, що вірить у покровительство Святого Миколая, який вберіг його від смерті на війні.
Усього під час заходу вдалося зібрати 7561 гривню, які й передадуть мамі Кирила Калинюка.
Окрім цього, на знак подяки від Луцького міського голови Ігоря Поліщука та депутатського корпусу Луцької міської ради вихованці творчої студії Наталії Журавльової отримали в подарунок омріяну поїздку на фестиваль.
Довідка


Алалія – відсутність або недорозвиток мовлення, спричинені органічним ураженням мовленнєвих зон кори головного мозку внутрішньоутробно чи в ранньому віці.

Орфанні захворювання – рідкісні вроджені або набуті захворювання, які характеризуються тяжким хронічним перебігом, перебігом, що прогресує, супроводжуються формуванням дегенеративних змін в організмі, зниженням якості та скороченням тривалості життя хворих і навіть становлять загрозу для їхнього життя.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шо шо Показати IP 13 Січня 2022 07:34
Алалія буває сенсорною або моторною, а не першого чи якого там типу. В постанові КМУ "Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг" вказано, що алалія відноситься до психічних розладів. А не до орфанних захворювань. Вона може бути ще тяжкого ступеня. Але лікується чи піддається корекції. Готуючи такі серйозні заходи/статті варто зоча б Вікіпедію полистати чи медичні словники. Зараз массі дітей з затримкою мови ставлять алалію. Логопеди з нею успішно справляються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus