USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку працівницю СБУ, яка називала себе хохлушкою, досі судять за виправдовування агресії РФ

28 Лютого 2024 09:51
25 років працювала в СБУ, а зараз опинилася на лаві підсудних. Справу проти жінки відкрили після дослідження її листування з братом, який проживає в РФ. На судовому засіданні заслухали свідків. До слова, свідчать її ж колеги. Захист зі зрозумілих причин всі покази заперечує.

Деталі – у сюжеті ТРК «Аверс».

У Луцькому міськрайонному суді слухають справу однієї з представниць державної служби, яка буцімто виправдовувала агресію РФ проти України. Прокурор клопотав, аби допитати свідків. Це колеги підсудної, тому покази вони надавали дистанційно і анонімно.

Читати ще: «Це просто шутки між родичами. Я сама хохлушка»: працівницю СБУ Волині судять за виправдовування агресії РФ

«Приймає проросійську позицію, зневажливо ставиться і до українців, і до української держави. Неодноразово, коли я з нею розмовляв, вона безпосередньо на початку війни, у травні-червні 2022 року, казала, що Україна сама винна в роз’язанні цієї війни», – розповів свідок.

Адвокат та обвинувачена вважають слова свідків неправдивими. Щоправда, один зі свідків, коли називав адресу, зазначив ту, за якою розташоване одне з відділень банку в місті Луцьку. На це звернув увагу адвокат.

«Сьогоднішнім судовим засіданням було допитано кількох свідків щодо свідчень, які вони надали. З’ясовано, що вказані факти, які вони озвучили на судовому засіданні, знайшли підтвердження. Справді, обвинувачена неодноразово під час особистих розмов із свідками повідомляла факти, які підтверджують виправдовування, визнання правомірної збройної агресії РФ щодо України», – зауважив прокурор Олег Філончук.

Сама обвинувачена впевнена, що свідки так кажуть, бо її просто хочуть підставити. Мовляв, усі обвинувачення пішли від того, що в РФ проживає її брат.

«Взагалі хочу сказати, що все, що говорять, від початку до кінця – брехня. Я чесно прослужила Службі безпеки 25 років. На моїй роботі, на моїх перекладах кар’єри поробили ці лжесвідки. І тепер вони мене обгадили з голови до ніг, яка я погана і шо я говорила. Що я прямо якийсь ворог держави. Це все брехня. Просто людину треба було забрати з місця роботи», – стверджує обвинувачена.

Якщо вину жінки доведуть у суді, то їй загрожує від п’яти до восьми років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Таня Показати IP 28 Лютого 2024 10:51
Того і "досі" судять, що доказів нема, тільки таємні лжесвідки в капюшонах. Завтра таке може торкнутися кожного.
Так так Показати IP 28 Лютого 2024 12:12
Таких під р. Сів в Луцьку ще багато Ждунів гнати на схід
Лучанка Показати IP 28 Лютого 2024 12:59
За часів Сталіна "добрі" колеги і сусіди написали 4000000 доносів! Завтра це може торкнутися кожного!
лучани Показати IP 28 Лютого 2024 14:00
в СБУ таких половина.
Тамара Показати IP 28 Лютого 2024 14:08
В мене лиш декілька питань: Де всі ті свідки, співробітники спецслужби на хвилиночку, були 25 років, що під носом зраду побачили тільки зараз? Вигідно було мовчати чи вигідно стало говорити?
Не Упра СБУ - а Варш Показати IP 28 Лютого 2024 14:13
Запитання до київського Малюка: Що ж то за Управління СБУ в Луцьку, що багаторічна співробітниця (на перекладах якої зробили кар'єру чимало спецов) «приймає проросійську позицію, зневажливо ставиться і до українців, і до української держави" - вільно розгулює коридорами цієї секретної служби і нікому діла до неї немає???.
Свідома Показати IP 28 Лютого 2024 14:15
А докази будуть? Бо патякати, як ми знаємо, це не мішки носити. З яких пір чиїсь слова — привід судити? Про наклеп чули? Та й хтось взагалі перевіряв тих свідків на лояльність? А їх родичів?
Во! до Свідома Показати IP 28 Лютого 2024 15:59
От ходила твоя симпатка коридорами спецслужби і допатякалася!
Тамара до Во! Показати IP 28 Лютого 2024 19:25
Щось довго ходила, не здається?
Victory Показати IP 28 Лютого 2024 17:51
Були б докази - був би вирок. А то «досi cудять» та вже нiяк не досудять. Та й свiдки викликають в мене сумнiви. Схоже на наклеп та 37-й рiк, коли повара посадили за «ленивые щи» в меню.
Іван Показати IP 28 Лютого 2024 18:34
Дивна історія. «Досі судять» через що? Через нестачу свідків та доказів? Ще не придумали та не написали? Бо є докази - є вирок. Свідки в капюшонах взагалі казкові! Більш схоже дійсно на наклеп.
Пупкін Показати IP 28 Лютого 2024 18:37
По перше, питання не до малюка, а до місцевих керівників, це як питати у міністра чого начальник жеку вам лампочку не поставив, по друге в силових структурах багато є ждунів, або просто людей що люблять гроші, за Петра чиколадного вся торгівля з лнр,днр кришувалась СБУ, з Луцька застрілили своїж на посту,все покрито великою таємницею, зробили геройську смерть, той же комбат 128, шо потім став комбригом теж був заміщений!!! А на рахунок свідків, всі звинувачення і будуються на основі чиїхось свідчень, така вже практика!!!
Світлана Показати IP 28 Лютого 2024 19:23
Трошки обізнана з матеріалами цієї "справи". На фоні тотальної корупції і РЕАЛЬНОЇ зради, коли цинічно розкрадаються кошти, які могли б бути направлені на потреби нашого війська, ціла группа людей, на нечуванніх для звичайних людей зарплатах, протягом року займаються тим, що відшукали собі пенсійного віку жіночку і займаються натуральним цькуванням, переслідуванням і відвертими наклепами. Ніяких реальних і обьєктивних доказів того, в чому її звинувачують, у слідства НЕМАЄ. Є ціла низка голослівних і дуже сумнівних звинувачень. Щось комусь вона казала. А коли казала, за яких обставин, усі притягнуті за вухам "свідки" не памьятають. Ні конкретних підтверджень, ні відео чи аудіозапису її тверджень вони не надали жодного. Це серія наклепів і нічого більше. Комусь пригадується 37й рік, а мені часи середньовічної інквізиції, коли із саме таких "свідчень" людей пачками відправляли на вогнище.
Victory до Світлана Показати IP 28 Лютого 2024 21:00
Так, ви праві, мабуть простіше цькувати жінку, ніж боротися з реальним ворогом, бо той ворог не по зубах, а виправдовувати своє існування треба. Вкрав велосипед - посадять, крадеш мільярди під час війни - застава і вільний. Ось таке правосуддя. Ця історія просто вражає. Цілий рік «досі судити»!
Світлана до Victory Показати IP 28 Лютого 2024 22:50
Цілий рік триває судилище, тому, що напряжно було висмоктати з пальця неіснуюче звинувачення. Треба ще пошукати іуду, щоб погодився лжесвідчити. Яку треба навчити говорити правельний текст, пообіцяти безкарність та анонімність. І напьялити на нього капюшон перед монітором.
Клава Показати IP 29 Лютого 2024 05:32
в спецслужбі відсутня партійно-політична робота, а мо" обвинувачена перевершила саму Моніку Левінські ?.. в будь-якому випадку, з такою співробітницею ледве не профукали державу..
Світлана Показати IP 29 Лютого 2024 09:18
Вся ця інтермедія почалась з того, що рік тому їй інкремінували звьязок із группою, яку очолював не аби хто, а диверсант. Це дуже серйозне звинувачення. У цей проект по викриттю зрадниці було задіяно масса людей на посадах і зарплатах, щоб підтвердити цей зв"язок. Але ось халепа - жодного підтвердження цього зв"язку не було віднайдено. І щоб звинувачам остаточно не впасти обличчям в багнюку, саме звинувачення було швикоруч перекваліфіковано. Для цього було задіяно группу лжесвідків, які звинуватили людину у тому, чого вона не говорила. А щоб їм було не соромно дивитись їй у вічі, їх зробили "таємними", посадили за монітор і напьялили на голови капющони. Мовляв для того, щоб вона на загрожувала їхньому життю. Серйозно? Ім страшно від того, що вона може з ними таке страшне наробити? У народі те, що відбувається, мрожна назвати - ліпити горбатого до стіни. Це просто якесь позорисько, а не процесс. Мене це відверто обурило саме із власних "шкурних" інтересів. А де гарантія, що завтра, на когось з нас, чи на мене не знайдуться ось такі "свідки" які напридумують щось подібне. Де ми живемо? Може не там варто шукати реальну зраду інтересів нашої держави?
Тоня Показати IP 29 Лютого 2024 23:31
Не так страшні чужі воші. як свої гниди. Які тирять гроші, протирають штани в кабінетах, будують кар'єри, використовуючи інших. А потім задля чергової зірочки починають травити колег. друзів, сусідів, родичів. Байдуже кого! Невже хтось повірить у цей спектакль? Свідки ховають обличчя в капюшонах, змінюють голоси, вдають з себе переляканих жертв. І вже рік справа теліпається в суді. Якось несерйозно для такої служби. Поки ось ці тилові ... за гроші платників податків граються в свої брудні ігри, на фронті гинуть хлопці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus