USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку просять облаштувати майданчики для вигулу собак у трьох мікрорайонах

16 Квітня 2021 21:17
Майданчики для вигулу чотирилапих необхідно облаштувати в мікрорайоні ЛПЗ, районі 40 кварталу та на території центрального парку імені Лесі Українки.

Таку пропозицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Олександр Ванюрський.

Чоловік нагадав, що ще у 2014 році міська влада затвердила схеми розміщення майданчиків для вигулу собак у Луцьку, однак відповідні місця не виділено й не облаштовано.

Відсутність майданчиків, на думку автора петиції, створює проблеми і для власників собак, і для багатьох мешканців міста, які невдоволені вигулом чотирилапих на неогороджених територіях. Як наголосив, відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» господарі повинні забезпечити умови утримання тварин, які задовольняють їхні потреби в контактах з іншими тваринами.

Майданчики для вигулу собак зі встановленням вказівників, огорожі, урн для сміття варто облаштувати в парку імені Лесі Українки, мікрорайоні ЛПЗ та районі 40 кварталу.

Це, за словами Олександра Ванюрського, забезпечить дотримання вимог Правил утримання тварин у місті Луцьку (власники собак зможуть чітко бачити межі місця, де можна вигулювати своїх улюбленців), безпеку перехожих, що проходять поблизу цих місць, належний санітарно-гігієнічний стан території, зокрема прибережно-захисних смуг, та комфорт жителів прилеглої території.

Аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати 300 осіб. Підтримати петицію щодо облаштування майданчиків для вигулу собак у Луцьку можна тут.

Нагадаємо, раніше лучани ініціювали облаштування майданчиків для вигулу своїх улюбленців у межах парку 900-річчя та парку шовкового комбінату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 17 Квітня 2021 15:06
А собачники самі не хочуть облаштувати майданчики та прибирати після себе та своіх собак?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus