USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку просять відновити заняття у центрі «Пролісок»

1 Липня 2020 23:29
Із середини березня єдиний в обласному центрі заклад для реабілітації «Пролісок» не працює через карантин. Мами діток з інвалідністю просять відновити заняття.

Про це Суспільному Волині розповіли лучанки Іванна Соха та Олена Повідзіон.

Обоє виховують дітей з інвалідністю. Кажуть: останні три місяці лишилися без необхідної допомоги від реабілітологів.

Син Олени Повідзіон Артур у центрі реабілітації займався з 2 років. «Раніше ми багато чого могли і знали, наприклад, можу сказати про Артура, він розрізняв кольори. Через відсутність реабілітації пішло погіршення, він вже їх не розрізняє», - каже мама.


Дотримання режиму та соціалізація не менш важливі для діток з інвалідністю, ніж щоденні фізичні вправи, каже лучанка Іванна Соха. Її син Данило має дитячий церебральний параліч. «Дитина з реабілітологом поводиться спокійніше, вона дається, а вдома – не виходить», - розповідає жінка.


Керівниця центру Людмила Казмірук повідомила, що реабілітаційний процес у «Проліску» призупинили з 16 березня. Таке розпорядження Міністерства соціальної політики, якому підпорядкований Центр. «У зв’язку з тим, що Кабінет Міністрів прийняв постанову про продовження карантину до 31 липня, поки що нам дозвіл на відкриття не дали. Тобто до 31 липня ми ще на карантині», - розповідає директорка.


Послуг на дому фахівці реабілітаційного центру «Пролісок» дітям з інвалідністю не надають. Нині педагоги, реабілітологи, інші працівники, зі слів керівниці, у відпустках або простої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus