USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Через проблемну ділянку колектора ЛПЗ, Гнідава та Вересневе можуть лишитися без води

25 Березня 2019 14:16
Здійснити заміну старих відпрацьованих мереж на поліетиленові просять в КП «Луцькводоканал»: на ділянці в районі вулиці Цегельної виникло 35 проривів протягом двох років.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 березня.

Про вивчення аварійної ситуації на вулиці Цегельній повідомив голова комісії Борис Смаль.

Він розповів, що в КП «Луцькводоканал» повідомляють, що йдеться про запірний каналізаційний колектор загальною протяжністю 860 погонних метрів (дві нитки), виготовлені зі сталі у 1980-их роках. Термін експлуатації мереж минув 13 років тому.

З 2016 року донині трапилося 35 аварій. Мережі розміщені в приватному секторі, на них стоять капітальні будівлі, паркани, що ускладнює роботу з ліквідації проривів, обмежує доступ для ремонту.

Робота колекторів в режимі на одну нитку може призвести до перевантаження іншої додатковими стоками від кналізаційно-насосної станції №4, що загрожує зупинкою КНС та витоку стічних вод в річки. Тоді підприємство буде змушене припинити водопостачання у мікрорайони ЛПЗ, Вересневе, Гнідаву.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в КП «Луцькводоканал» відсутні альтернативні варіанти перекачування стоків. Вбачаючи викладені факти, мережі потребують реконструкції шляхом заміни на поліетиленові труби діаметром 530 міліметрів – перший етап – права нитка та другий етап – ліва нитка колектора 430 погонних метрів завдовжки кожна. Розрахункова вартість однієї такої нитки становить 6,8 мільйона гривень.

Як зауважив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, заміна однієї нитки мережі, яка перебуває під більшим тиском, дасть можливість зняти навантаження по аварійній ситуації. Ділянку раніше подавали як проблемну, її відносять до категорії першочергових.

Наразі є два варіанти: або постійно латати її, створюючи незручності жителям, тому що потрібно щоразу розкопувати кожен метр мережі, де виникає прорив, або замінити мережі. Питання активізувалося місяць тому, коли виникло чотири прориви за тиждень. Вирішення його має екологічний характер, оскільки через прориви нечистоти потрапляють до ґрунтових вод, до річки Жидувка, забруднення навколишнього середовища. До окремих ділянок неможливо дістатися спецтехнікою, тому що побудовані муровані паркани.

Члени комісії рекомендували на пленарному засіданні сесії розглянути пропозицію про виділення коштів для розробки проектно-кошторисної документації для заміни мереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ну ну Показати IP 25 Березня 2019 15:05
Бачу , цей молодий балабол із водоканалу , вже Корчука переплюнув ,тільки гроші із бюджету тягне , але ще нічого так і не зробив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus