USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку проведуть громадські слухання через сморід

9 Липня 2019 20:05
Громадськість міста ініціює проведення слухань через поширення Луцьком нестерпного смороду.

Про це стало відомо 9 липня під час оперативної наради в Луцькій міській раді.

Директорка відділу екології Оксана Тарабанюк повідомила, що громадські слухання заплановано провести 18 липня. Також вона нагадала, що лучани у суботу, 6 липня, зібралися на мирний мітинг на Театральному майдані.

Міська рада, своєю чергою, бере на себе зобов’язання організувати та взяти активну участь у обговоренні проблеми.

Так, аби визначити джерело поширення нестерпного смороду, створена при міськраді тимчасова комісія перевірила роботу низки підприємств. Результат однозначний – причиною різкого погіршення екологічного стану міста є неправомірне розміщення відходів мелястої барди ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія».

Також міськрада звернулася до всіх підрозділів виконавчої влади, уповноважених на здійснення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства: Державної екологічної інспекції у Волинській області, міського та головного управлінь Держпродспоживслужби, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства агропромислового розвитку та продовольства, СБУ, прем’єр-міністра.

Крім того, направлені звернення до прокуратури Волинської області щодо протиправного скидання стічних вод у міську централізовану каналізаційну мережу, що сприяло забрудненню стічних вод і поширенню смороду.

«Ми продовжуємо моніторити ситуацію, виявляти факти правопорушень у поводженні з відходами та неочищеними скидами будь-яких виробництв на власній території. Далі сподіваємося на застосування практичних заходів контролю від екологічної інспекції та прокуратури», – наголосила Оксана Тарабанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 9 Липня 2019 21:13
"Міська рада, своєю чергою, бере на себе зобов’язання організувати та взяти активну участь у обговоренні проблеми." - а коли міськрада візьме на себе зобов’язання не обговорювати цю проблему, а вирішити її? Цій проблемі не місяць і не рік! Чи ще не настав час щось робити, а не говорити?
Лучанин Показати IP 9 Липня 2019 21:35
Тут повинна ініціатива бути в руках громадськості ! Міська рада - просто один із суб'єктів. Я вважаю, що в процесі громадських слухань виникнуть питання і до міської ради. Так що головна роль - за громадськістю. І вже сьогодні утворити ініціативну групу, обрати її членів та співголів. А звітувати про проведену роботу повинні усі учасники, які причетні, як до виникнення, так і до ліквідації наслідків екологічного лиха, в тому числі і міська рада. І проект рішення треба підготувати до початку мітингу, а доповнення внесуться вже в процесі його проведення. Надайте, будь ласка, контактні телефони для внесення пропозицій !
Корiнний лучанин Показати IP 9 Липня 2019 22:16
Ото господарюе майдана влада: все загадили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus