USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку проведуть кубок України з середньовічних боїв

27 Серпня 2019 11:54
Втретє у Луцьку в рамках проведення фестивалю «Середньовічний Лучеськ» відбудеться відкритий кубок України зі середньовічного бою.

Про це під час прес-конференції сьогодні, 26 серпня, повідомили організатори заходу – Клуб середньовічного бою «Айна Бера Луцьк».

Фестиваль «Середньовічний Лучеськ», який луцькі лицарі організовують спільно з асоціацією клубів України зі середньовічного бою «Айна Бера», розпочнеться 31 серпня об 11:00 та триватиме до 1 вересня включно (початок – о 12:00). Масштабний захід проведуть на території Луцького замку.
«Цей фестиваль – унікальний для міста. Якщо чесно, Замок Любарта ще не бачив такої кількості обладунків та мечів протягом двох днів, не чув їхнього брязкоту. Понад сотня лицарів зі всієї України прибудуть, щоб влаштувати вражаючі поєдинки. На вас чекають приголомшливі бої в одиночних та масових номінаціях: «довгий меч», «щит-меч», «алебарда», «3 проти 3», «5vs5», «10vs10», «16vs16». На ристалищі зійдуться як чоловіки, так і жінки. За честь Луцька змагатимуться досвідчені лицарі – чемпіони світу зі середньовічного бою 2019 за версією IMCF. Саме цей фестиваль подарує нагоду весело провести час з сім’єю, адже у нашій програмі передбачені: стилізована музика, виступи середньовічних музикантів, фаєршоу, майстерні ковальства та гончарства, лекторії, безоплатні розваги – арчер-таг, фехтування та стрільба з лука, смачна кухня та багато іншого. Спортсмени продемонструють, як кується перемога у сталевих обладунках«, – обіцяють організатори заходу.

«Через те, що у нас трошки накладка з Art-Jazz Fest, то у перший день, 31 серпня, фестиваль триватиме до 18-ї години, а ось у другий день – до «переможного завершення», до 21:00. Цьогоріч вперше на фестивалі проведуть жіночі масові бої в номінації «три на три». Хто був вже у нас на заходах, той знає, що зброя у нас майже справжня, лицарі б’ються по-справжньому, зброя ламається, сподіваємось, що лицарі ламатись не будуть», – розповів один із організаторів фесту, «айна-берівець» Сергій Ващук.
Окрім того, на території фестивалю діятиме історична костюмерна, де кожен із гостей зможе приміряти на себе образ середньовічного лицаря, прекрасної дами та навіть одягнути в середньовічний костюм дітей.
Для того, аби побачити гарндіозне дійство на власні очі, доведеться заплатити за вхід. Так, вхідний квиток на два фестивальних дні вартуватиме 100 гривень для дорослих та 50 гривень – для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus