USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку ремонтують вулицю в історичній частині міста

24 Березня 2021 17:14
На найбільш проблемних ділянках на вулиці Богдана Хмельницького перекладають бруківку.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Микола Осіюк, підрядник розпочав поточний ремонт вулиці після зими.

«Перекладаємо бруківку, щоб привести її до належного вигляду. Будемо ліквідовувати найбільші вибоїни, горби на найпроблемніших ділянках», – зазначив він.

З його слів, на ремонт цієї вулиці укладений договір на суму близько 49 тисяч гривень. Цього року, найімовірніше, на вулиці Богдана Хмельницького будуть виконуватися лише поточні роботи. Сама ж вулиця – в планах на капітальну реконструкцію. Однак цей об’єкт доволі складний, і знайти підрядника на нього буде не просто.
«Це не асфальт, а бруківка. Наші підрядники не дуже хочуть братися за цю роботу. Вона доволі невдячна. Основні дорожні організації за неї не беруться. Адже там під дорожнім покриттям плавуни, погана геологія... Зараз все-таки цю вулицю необхідно після зими привести до належного вигляду, щоб транспорт міг нею курсувати. Її капітальний ремонт є в планах, вона є в переліку, але у зв’язку з обмеженим фінансуванням ми не можемо сказати чи це буде в цьому році, чи в наступному, чи через декілька років. Це питання залишається відкритим», – пояснив посадовець.
Нагадаємо, Луцька міська рада замовила проектно-кошторисну документацію капітального ремонту вулиці Богдана Хмельницького. Аби відремонтувати покриття якісно, потрібно було замовляти геологічні дослідження.
Ще під час обговорення концепції ремонту, стало відомо, що сучасний стан вулиці Богдана Хмельницького, зокрема її просідання, зумовлено відсутністю дощової каналізації та тим, що дорога не розрахована на велике навантаження.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Старожил Показати IP 24 Березня 2021 18:30
Десятиліттями Бруківка довго трималась поки не пустили тролейбуси. Далі по наростаючій збільшиався потік транспортних засобів в десятки разів. Без подушки, шару асфальту + армований бетон, ремонт на "один раз", через рік - два знову хвилі!
Анонім Показати IP 24 Березня 2021 19:33
цiкавi аргументи щодо складностi ремонту: гiдрологiя, геологiя... запропонуйте адекватну цiну i знайдуться пiдрядники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus