USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку розчищають річку Стир, щоб запустити вантажні перевезення

23 Вересня 2021 21:46
У Луцьку хочуть запустити вантажні перевезення річкою Стир. Для цього головну водну артерію обласного центру активно розчищають від повалених дерев, замулень та сміття. У Луцькраді переконані, що річка зможе значно розвантажити та зберегти дороги, на які з бюджету витрачають найбільше.

Про масштабний бізнес-план і його реалізаторів йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Ні для кого не секрет, що вантажні автомобілі, які перенавантажені в абсолютній більшості випадків, здійснюють найбільш негативний вплив на дороги. Тому, щоб продовжити строк експлуатації, зняти навантаження, є така думка. Пропрацьовується ця тема, економічна доцільність, можливість і все інше», – пояснює міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Луцький мер каже, що перевозити вантаж Стиром будуть на баржах приватних підприємств. Він впевнений: попит на такий вид діяльності буде. Такої ж думки і директор річкового судноплавства у Луцьку Олег Кербалай. Він саме нині активно займається підготовкою річки до судноплавства. Каже: ідея відновити вантажні перевезення Стиром – більш, ніж реальна.

Нині важко підрахувати, скільки саме громада зекономить на ремонтах доріг. Утім Кербалай впевнений: це будуть десятки мільйонів гривень. А головне, що судноплавство збереже екологію.

Олег Кербалай запевняє: баржі для реалізації цього бізнес-плану є. Їх, щоправда, п’ять, але цього, каже, цілком достатньо. От тільки людей, які мають звання капітанів та зможуть кермувати цим транспортом, – лиш двоє. Втім, переконує бізнесмен, в будь-який момент охочих можна відправити на навчання в Одесу. Звідти вони вийдуть капітанами.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль переконаний, такий бізнес точно економитиме гроші громади. Однак, аби точно розуміти, чи такий бізнес наповнюватиме бюджет – треба напевне знати, скільки кілометрів та баржа із вантажем зможе пропливти.

Олег Кербалай запевняє: люди отримають набагато дешевший матеріал, бо ж із можливістю перевозити вантаж по воді – логістика стане дешевшою.

І влада, і експерти запевняють: із відновленням вантажних перевезень Стиром бюджет громади не лише економитиме десятки мільйонів, але й зможе наповнювати його. Реалізувати такий бізнес-план на воді планують вже до кінця наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
777 Показати IP 23 Вересня 2021 22:25
На плотах?
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2021 22:49
Це чудово, але звідки і куди збираються доставляти вантажі? Час на навантаження/розвантаження/перевантаження врахували? А це теж затрати, вантаж сам стрибати не буде. Швидкість доставки зараз теж грає роль. Хоча я народився тоді коли там був рух, тому я і зараз хочу щоб був рух. Ну хоча б, як мінімум, це гарно.
Всезнайко Показати IP 23 Вересня 2021 23:11
Не знаю, будуть щось возити, чи ні, але на розчищенні русла хтось нагріє руки добре.
111 Показати IP 23 Вересня 2021 23:33
Так це буде комунальне підприємство від якого надходитимуть шалені прибуткі до бюджету Як наприклад у нас є Волиньприродоресур яке працює вже більше року
Лучанину Показати IP 24 Вересня 2021 01:30
Очевидно із Дубнівської до Ковельської-_- Зважаючи на те, що чистять в межах міста. Лише крику про це. В низ по течії страшне що твориться; і з глибиною річки ( місцями ) й із безліччю таких же повалених дерев, які тут ледве витягають. А якщо ще згадати кілька затоплених барж в Боровичах ( які колись ( а остання ще донедавна ) слугували поромами ) й те, що в Колках міст не надто зручний для судноплавства, можна зробити висновок, що користі від усього цього заледве більше ніж від того, якби вони товкли воду в ступі :))
Роман Показати IP 24 Вересня 2021 08:31
Цю новину, від Поліщука і Кербалая ми чуємо кожної весни і осені, коли з бюджету виділяються гроші на очищення річки Стир, а віз і нині там. Крім прогулянкового катера, нічого там не бачив.
Vasik Показати IP 24 Вересня 2021 09:37
А Титанік коли попливе?
Сергій Показати IP 26 Вересня 2021 01:12
Підводні лодки в степах України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus