USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку стартував літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня»

7 Вересня 2018 14:30
Відкриття Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» відбулося на Театральному майдані Луцька. Десятки літераторів, письменників зібралися задля вшанування могутнього слова Лесі Українки та популяризації ідеї свободи.

Під час церемонії відкриття фестивалю голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський подякував учасникам за те, що зібралися, побажав розвивати могутнє українське слово та з прикрістю зауважив, що представники обласної влади проігнорували подію.

«Феномен Лесі Українки - це не рівень міста, області, а вседержавний та міжнародний, тому тут мали бути представники з облдержадміністрації. Приємно, що є делегати з міської ради та підтримують фестиваль.

На захід приїхали іноземні гості: троє з Білорусі, троє з Болгарії та представник із Польщі. Я переконаний, що на сьогодні література відіграє ключову роль у розвитку держави, адже ворог лізе до нас через щілини, прогалини у цій сфері. І ми бачимо, де найменше було українського слова - там окупанти й розгорнули свою діяльність», - розповів Михайло Сидоржевський.


Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що фестиваль триватиме три дні.

«В рамках фестивалю вчора відбувся безкоштовний показ вистави «Лісова пісня» у Волинському академічному обласному театрі ляльок. А сьогодні після відкриття, учасники розійдуться по навчальних закладах та бібліотеках Луцька. Вже о 17:00 відбудеться творчий вечір «Слово як криця» у Палаці культури Луцька.

Завтра ми перемістимося в Колодяжне, де творила та надихалася славетна Леся Українка, а в неділю о 15:00 на Театральному майдані відбудеться урочисте закриття фестивалю», - інформувала Тетяна Гнатів.


Після офіційного відкриття заходу учасники зробили спільне фото та розійшлися на літературні заходи, зокрема поетичний фест відбувся у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, де виступили письменниця з Білорусі Антаніна Хатенка та з Луцька Микола Мартинюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus