USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Озеро з «Лісової пісні» катастрофічно обміліло

5 Серпня 2015 07:00
Озеро Нечимне, що у Ковельському районі, знову катастрофічно обміліло, шар води не перевищує 10-20 сантиметрів.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління водних ресурсів.

Кілька років тому з ініціативи обводресурсів було розроблено проект відновлення озера Нечимне, яке свого часу надихнуло Лесю Українку до написання драми-феєрії «Лісова пісня». На жаль, через брак коштів до робіт із втілення проекту так і не вдалося приступити.

Хоча дещо і зроблено: зокрема встановлені електроопори для монтажу лінії електропередач. Земснаряд мав працювати на електроенергії, аби мінімально забруднювати довколишнє середовище.

Позаторік в озеро запустили товстолобика, який очистив водойму від зарослів дикого рису. ФОТО. Однак через мілководдя риба не змогла перезимувати, й озеро знову інтенсивно заростає очеретом та іншою болотною рослинністю.

Суха спекотна погода негативно позначилась на гідрологічному стані Нечимного, воно обміліло так, що вже утворилися острівки, а шар води не перевищує 10-20 сантиметрів.

Озеро потрібно рятувати, аби воно не зникло безслідно. У теперішній ситуації важко розраховувати, що держава зможе виділити на це необхідні десять мільйонів гривень.

Тож потрібно шукати інших джерел фінансування. Сподіваємося: в області знайдуться люди, яким не байдужа доля колиски «Лісової пісні» - непересічного твору, в якому йдеться про необхідність бережливо ставитися до природи.

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що навколо садиби Лесі Українки у селі Колодяжному розгортається небезпечне будівництво.



На знімках: так виглядає сьогодні озеро Нечимне, що в Ковельському районі;



учасники шорічного поетичного свята «Лісова пісня», яке проходило 2 серпня в урочищі Нечимне, споглядають на озеро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
суддя Показати IP 5 Серпня 2015 08:41
Світязь та Пісочне в Мельниках теж сильно обміліли,вода на 1 метр впала(((
Бог Показати IP 5 Серпня 2015 11:18
пулішуки всю воду випи піля будуна
полішук до Бог Показати IP 5 Серпня 2015 15:04
Та ні,то їм донецькиє помогли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus