USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував турнір зі змішаних єдиноборств для дітей. Фото

4 Листопада 2018 13:16
Близько 200 дітей із різних областей України з’їхалися до Луцька, аби долучитися до змагань зі змішаних єдиноборств.

ІX всеукраїнський дитячо-юнацький турнір з рукопашного бою «Магістр бойових мистецтв» триває протягом 4 листопада.

Як розповів головний секретар змагань Дмитро Грисюк, турнір уже став традиційним, адже відбувається щороку, починаючи з 2010 року.

«Турнір збирає представників різних єдиноборств. У змаганнях беруть участь спортсмени рукопашного бою, універсального бою, бойового самбо, ММА, козацького двобою, карате. Особливістю цього турніру є те, що він проходить насамперед серед дітей молодших вікових категорій: 8–9, 10–11 та 12–13 років.

До прикладу, для дітей віком 8–9 років в Україні організовують дуже мало турнірів, – сказав Дмитро Грисюк. – Рівень цих змагань є досить високим. Зазвичай до нас прибувають делегації з різних областей країни: із Вінницької, Житомирської, Хмельницької, Львівської, Чернівецької, Київської, Харківської. Також ми очікували прибуття спортсменів із Донецької області».
Цьогоріч у змаганнях беруть участь вихованці Вінницької обласної федерації рукопашного бою, спортивних клубів «Лідер» (Калинівка), «Андеграунд», «Характерник» (Житомир), «Воїн» (Луцьк), клубу східних єдиноборств імені Сергія Трикоза «Бушідо», Волинської регіональної федерації рукопашного бою «Рубіж», Волинського регіонального клубу рукопашного бою «Інсайт», Волинського регіонального клубу єдиноборств «Легіон» (Луцьк, Нововолинськ), клубу спортивного карате «Волинь», Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» (Луцьк, Ківерці, Торчин, Рожище) тощо.
Також Дмитро Грисюк зазначив, що до турніру спортсмени готуються впродовж року. «Протягом року спортсмени мають пройти низку турнірів. Наші змагання сильні за рівнем і є відбірковими для наступних чемпіонатів України. Тобто за результатами цього турніру ми зможемо визначити, які спортсмени потенційно могли би потрапити до складу збірної Волинської області на чемпіонат України», – зауважив головний секретар змагань.
Ще однією особливістю дитячо-юнацького турніру з рукопашного бою є те, що він проходить за круговою системою проведення: спортсмен вибуває зі змагань, отримавши дві поразки. «Зазвичай такі змагання проводяться за олімпійською системою: програв-виграв. І спортсмен, який приїхав здалеку, може відразу отримати поразку й покинути змагання. А за круговою системою до двох поразок він, навіть маючи один програш, може реабілітуватися», – пояснив Дмитро Грисюк.

Традиційно проведення змагань у Луцьку підтримав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Як розказав керівник програми «Волинь спортивна» Фонду Дмитро Піддубний, Фонд Ігоря Палиці щороку долучається до організації турніру.
«Наша мета – підтримувати різні спортивні змагання, які відбуваються в Луцьку та Волинській області загалом. У цьому випадку ми посприяли в придбанні нагородної атрибутики: медалей, кубків, грамот тощо», – сказав Дмитро Піддубний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus