USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стомовані хворі отримали засоби догляду

19 Травня 2017 17:56
54 стомовані хворі отримали по 2 упаковки засобів медичного призначення.

Так, у рамках проекту «Допомога стомованим хворим» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відбулась зустріч із людьми, які потребують допомоги самі, або ж така потреба є у їхніх родичів. Вони є членами Волинської обласної благодійної організації стомованих інвалідів «Астом-Волинь», яку очолює Катерина Мельник, інформують у прес-службі Фонду.

Привітав від імені засновника – Ігоря Палиці та побажав присутнім здоров’я й довгих років життя заступник голови правління Фонду «Тільки разом» Орест Маховський. Він зазначив, що Фонд і далі продовжуватиме допомагати їм у придбанні препаратів і засобів догляду.

– У пріоритеті роботи Фонду програми та проекти, що спрямовані на надання допомоги людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях через погіршення стану здоров’я. Щоб підтримати таких осіб, ще у 2012 році було започатковано проект «Допомога стомованим хворим». Він передбачає закупівлю засобів догляду, щоб хоч частково допомогти хворим.

Зараз співпраця та допомога триватиме через благодійну організацію «Астом-Волинь». Раз у квартал Фонд надаватиме всіх членам організації необхідні засоби гігієни, – зазначив Орест Маховський.
Голова благодійної організації стомованих інвалідів «Астом-Волинь» Катерина Мельник подякувала Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за допомогу. Сьогодні 54 стомовані хворі отримали по 2 упаковки засобів медичного призначення (по 20 калоприймачів). Вона зазначила, що дуже мало людей, які по-справжньому розуміють і переймаються долею таких хворих.
– Натомість Фонд уже п’ятий рік поспіль допомагає їм, надає в необхідній кількості засоби гігієни. Цю підтримку відчувають усі члени нашої організації і сподіваємося надалі на продовження співпраці, – зазначила Катерина Мельник.
Довідково: Стомовані – це люди, котрі внаслідок оперативного втручання в тіло мають штучні отвори для виведення продуктів життєдіяльності організму. Для цього користуються спеціальним засобом для догляду за цим отвором (стомою). Такі хворі змушені освоювати нові для себе гігієнічні процедури та психологічно адаптуватись до змін у побуті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus