USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку створять унікальну бібліотеку-студію, яких ще нема в Україні

22 Лютого 2018 16:56
У Луцьку започатковують інноваційний проект, яких поки немає ніде в Україні. У приміщенні Центральної бібліотеки для дітей створюється інтелектуальний і творчий простір для дітей, підлітків та дорослих гостей.

Батьки зможуть сюди прийти разом з дітьми і цілий день провести час. Зможуть почитати книги, скористатися інтернетом, погратися, позайматися у різних гуртках. Передбачається, що бібліотека - студія "ДіМ" (дорослим і малим) – це буде унікальне місце для зростання дітей як особистостей.

На реконструкцію приміщення Центральної бібліотеки для дітей цьогоріч у міському бюджеті передбачили 1,5 мільйона гривень, інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.



У світі інформаційних технологій класичним бібліотекам стає важко конкурувати з інтернет-клубами, де діти і молодь проводять багато часу. На важливості змін формату роботи, аби зацікавити читачів, наголошує й заступник директора Луцької міської централізованої бібліотечної системи, керівник Центральної бібліотека для дітей, яка розміщена на проспекті Грушевського, 1, Ніна Бочарова.



Вона зауважила, що й нині у бібліотеці активно працюють з різними верствами населення. Нині при бібліотеці працює й дитячий театр, і різні творчі студії. Для юних читачів проводять різноманітні вікторини, творчі заходи, квести. Ніна Бочарова зауважила, що бібліотека стала місцем відпочинку цілих родин і це приємно. Нині тут щодня до 100 відвідувачів. Загалом бібліотеці зареєстровано 3300 читачів.

Сьогодні оглянути приміщення закладу завітали радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

Ніна Бочарова провела екскурсію приміщенням та розповіла про ідеї переформатування роботи бібліотеки. За її словами, у планах зробити це місце комфортною зоною для проведення дозвілля різними категоріями населення. Вона наголосила, що проект носить робочу назву “Бібліотека-студія ДіМ”. У планах створити тут зони для комфортного перебування читачів. Тут мають бути і читальні приміщення, і ігрові зони, і місце для реалізації творчих проектів, проведення семінарів та тренінгів, кінозал. Ніна Бочарова зауважила, що є багато планів, аби лучани могли прийти у бібліотеку й з користю проводити тут час. За її словами, такого проекту ще нема в Україні, й вони можуть стати першими.

Створення нового формату бібліотеки, шляхом хонування бібліотечного простору для дітей та дорослих з поєднанням пізнання з дозвіллям, розвитком творчих здібностей, спілкування, навчання, гри, проведення в бібліотеці більше вільного часу - мета цього проекту.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан зазначив, що розробляється проектно-кошторисна документація, яка має пройти експертизу. Нині у міському бюджеті на ремонтні роботи передбачено 1,5 мільйони гривень і роботи планують завершити восени.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що це гарна ідея і бібліотека може стати простором для розвитку усіх. За його словами, після ремонту тут має бути і бібліотека, і простір мистецтва, ігрові зони, невеликий кінозал і виставковий зал. “Тут буде навчальний простір для дітей і дорослих. Це унікальний проект. Батьки зможуть прийти разом з дітьми і цілий день провести час. Зможуть почитати книги, скористатися інтернетом, погратися, позайматися у різних гуртках. Навіть й нині тут життя вирує, але після ремонту, переконаний, це буде унікальне місце для зростання дітей як особистостей. Ми, як міська влада, усвідомлюємо це і виділяємо кошти на якісне та інтелектуальне зростання дітей”, - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus