USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Науковець високого ґатунку»: у Луцьку судять колишнього директора музею-скансену

3 Серпня 2023 09:40
2 серпня у Луцькому міськрайонному суді відбулося перше засідання у справі за обвинуваченням колишнього директора музею історії сільського господарства Волині Олександра Середюка.

Екскерівника музею обвинувачують у службовому підробленні та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, передає Суспільне.

За даними слідства, Середюк, отримавши диплом доктора філософії в галузі історії, видав наказ-розпорядження, яким зобов’язав головного бухгалтера виплачувати йому доплату у розмірі 25% до посадового окладу.

"Знаючи при тому, що контракт, укладений ним з Волинською обласною радою, не передбачав таких виплат, а також і не передбачав таких виплат контракт, укладений із навчальним закладом", – розповіла речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

Інтереси музею у суді представляє теперішній директор скансену Роман Ковальчук. Каже, що він був змушений звернутися у правоохоронні органи із заявою, коли при звільненні Олександра Середюка виявив, що його попередник не мав права щомісяця отримувати 25% доплати до окладу за науковий ступінь.
Зі слів Романа Ковальчука, диплом доктора філософії в галузі історії, який був виданий Міжрегіональною академією управління персоналом, не відповідає державним зразкам і державним гарантіям.

"Ми отримали відповідні листи і зрозуміли те, що він навіть не має права займати ставку провідного наукового співробітника, бо там є обов’язкова вимога: кандидат наук або доктор філософії", – додав директор музею.

Читати ще: Не Субботою єдиним: колишній директор музею-скансену на Волині не має наукового ступеня, за який нараховував собі надбавку

Під час судового засідання представник позивача просив стягнути з Олександра Середюка на користь музею понад 110 тисяч гривень. Саме таку суму надбавки, за версією слідства, незаконно отримав колишній директор та науковий співробітник.

У суді обвинувачений ексдиректор свою вину заперечує. Як розповів Олександр Середюк, свій науковий ступінь він вважає дійсним і таким, що відповідає європейським зразкам.

Читати ще: Ексдиректор музею у Рокинях сам призначив собі виплати. Договір можна розірвати лише у суді

"Я не просто маю якийсь папірець доктора філософії, я своїми діями і науковими знаннями підкреслюю, що я є дійсно науковець високого ґатунку. Не кожен на Волині має такий науковий багаж, як я. Ми вступили в Болонський процес, а тут виявляється, не такого зразка, не такого кінця і так далі", – висловився Середюк.

Суддя Оксана Данелюк розгляд цієї справи по суті призначила на 5 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 3 Серпня 2023 13:55
Яке тільки сміття час не виносить ... "Нуковців вищого готунку", його у церковно - приходську школу б не узяли .
Пупкін Показати IP 3 Серпня 2023 19:40
Можливо я чогось і не розумію, та насамперед потрібно внести ясність чи дійсно цей диплом фейковий, тому що цей навчальний заклад до сих пір готує спеціалістів, то можливо всі ті люди які здобували там освіту, теж її не мають? Якщо так то є велике шахрайство!!! Якщо ні, то які можуть бути претензії до того чоловіка? І взагалі.там є багато питань, то має вирішувати суд! Та чомусь я тим суддям не дуже вірю, сам незнаю чому! .
СОМ Показати IP 3 Серпня 2023 21:34
Ми йдемо до Європи, ЄС, а не до азійської московії. Згідно ст.62 Конституції України існує ПРЕЗУМПЦІЯ НЕВИНУВАТОСТІ. Важливою гарантією дотримання прав підозрюваного та обвинуваченого у кримінальному процесі та обов’язковою складовою справедливого судового розгляду є презумпція невинуватості. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду; ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину; обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях; усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь (частини перша, друга, третя статті 62 Конституції України). А що ж ВИ накинулись на мене як спи на спарні? Які заголовки я читаю у ваших замовних ЗМІ? ЖАХ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus