USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нинішньому директору погрожували: як судять ексочільника скансену на Волині

24 Листопада 2023 15:44
У Луцькому міськрайонному суді 23 листопада продовжили розгляд справи за обвинуваченням колишнього директора музею історії сільського господарства Волині Олександра Середюка.

Про це передає Суспільне.

Колишнього директора музею-скансена звинувачують у службовому підробленні та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

За версією слідства, він видав наказ, згідно з яким з 2008-го до 2021-го року безпідставно щомісяця отримував 25% надбавки до заробітної плати за науковий ступінь.

Сторона обвинувачення наполягає, що диплом доктора філософії, виданий Олександру Середюку одним із приватних волинських вишів, не дає права на отримання такої надбавки.

Читати ще: У музеї біля Луцька зникло понад 100 цінних експонатів. Ексдиректор каже: «ідіть в ср*ку»

Потерпілий у справі, нинішній директор музею сільського господарства у Рокинях Роман Ковальчук розповів, що почав отримувати телефонні погрози з невідомих йому номерів.

"Мені прямо і чітко говорять, що заберіть заяву до суду, якщо хочете далі жити. Я за фактом цього зареєстрував заяву в поліцію", – зазначає Роман Ковальчук.
У поліції йому письмово відповіли, що чоловіка, який погрожував, вирахували та провели із ним профілактичну бесіду.

Читати ще: Ексдиректор музею-скансену на Волині роздаровував цінні експонати. Нещодавно знайшли картину

Тим часом 23 листопада у суді досліджували письмові докази. Прокурор Юрій Леськів долучив до справи дублікат контракту з навчального закладу, де здобув науковий ступінь Олександр Середюк, і зачитав його умови.

"З підпункту 2.5 слідує, що присвоєний науковий ступінь не є підставою для отримання пільг, які передбачені постановою Кабінету Міністрів", – зазначив прокурор.
Сам обвинувачений Олександр Середюк свою вину відкидає. Каже, що в його дипломі не вказано, що він не має права на надбавку за науковий ступінь.

"У дипломі вказано, що він дає право на все. В контракті там було записано таким дрібним шрифтом, що там ніхто не зважав. Апробацію мого наказу про виплату мені за науковий ступінь робило ще обласне управління культури. Це ж не те, що я собі написав, а бухгалтер, піднявши руки, стала мені нараховувати", – пояснює обвинувачений.
Суддя Оксана Данелюк оголосила у справі перерву до 21 грудня. Тоді, з її слів, будуть допитувати свідків у справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 24 Листопада 2023 20:49
Цирк на дроті !!! Я манав таких неуєбених професорів, зараз в Україні кожен другий як не професор, так герой усієї землі !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus